ISU a verificat staţiile Metrorex şi a aplicat amenzi de 8.000 de lei. Ce nereguli au fost descoperite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov (ISU) a desfăşurat în cursul acestui an trei controale inopinate la reţeaua de transport Metrorex, care au vizat creşterea gradului de siguranţă a călătorilor, prin verificarea căilor de evacuare şi a modului de exploatare a instalaţiilor electrice.

Pe timpul acestor controale au fost constatate o serie de neconformităţi, atât la nivelul staţiilor, în spaţiile comune, cum ar fi peroane sau pasaje, cât şi la nivelul ieşirilor către suprateran. În urma celor constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, mai exact şapte avertismente şi patru amenzi, în cuantum de 8000 de lei, se arată într-un comunicat emis de către ISU.

Principalele nereguli constatate în subteran fac referinţă la îngreunarea evacuării persoanelor, prin reducerea lăţimii de circulaţie, din cauza unor modificări la sistemul de trecere cu turnicheţi, a amplasării, în anumite zone, a unor spaţii comerciale, vitrine, lifturi, a blocării cu zăvoare a unor uşi de evacuare şi a sensului de deschidere a unor uşi de acces/evacuare, care se face în sens invers evacuării.

De asemenea, şi nemarcarea tuturor căilor de evacuare prin indicatoare standardizate şi funcţionarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranţă poate aduce probleme în cazul unei situaţii de criză.

Nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante au fost şi ea penalizată de către inspectorii ISU. La metrou există, totodată, riscuri cu privire la exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni şi legături, precum şi străpungerea izolaţiei sau lipsa acesteia.

Ultimelele probleme sesizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se referă la amplasarea la suprateran, în imediata apropiere a ieşirilor, a unor construcţii provizorii, diverse amenajări sau spaţii de parcare, care reduc lăţimea liberă de circulaţie a căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie. Totodata, în plan operativ, de la începutul acestui an au fost planificate şi desfăşurate 28 de recunoaşteri pe timp de noapte, în staţiile şi galeriile de metrou.

Aceasta ar fi cea de-a doua etapă a procesului de pregătire pentru intervenţie.

Scopul acestor activităţi de pregătire vizează protecţia populaţiei, călătorilor şi a altor categorii de personal care îşi desfăşoară activitatea în incinta reţelei de metrou sau în proximitatea acesteia, se mai arată în comunicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov explicând că va veni în întâmpinarea SC Metrorex SA, prin consiliere de specialitate, în vederea remedierii acestor deficienţe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite