Ionuţ Dolănescu a presărat petale de trandafir pe mormântul tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la moartea maestrului Ion Dolănescu, fiul său Ionuţ şi o parte din finii acestuia au venit, ieri, la mormânt încărcaţi cu coroane de flori, buchete şi petale de trandafir.

Vezi aici fotogalerie de la comemorarea artistului

Fanii au îmbrăcat cu flori mormântul lui Dolănescu

„Ţi-a adus fina petale de trandafir, aşa cum îţi plăceau ţie tată“, a spus Ionuţ emoţionat, în timp ce presăra florile pe mormântul tatălui. Petalele de toate culorile au fost aduse special de la Piteşti, de către fina celebrului cântăreţ, Olga, patroana florăriei cu acelaşi nume.

Comemorare cu mâncarea preferată a lui Dolănescu
„Petalele de trandafiri erau preferatele lui. Obişnuia să le strângă de la florile pe care le primea. Avea saci cu petale  şi dorinţa sa a fost ca sicriul să-i fie căptuşit cu ele“, a declarat, pentru „Adevărul“, Ilie Piţigoi, unul dintre finii artistului.

La casa din Centrul Capitalei, unde locuia Ion Dolănescu, Ionuţ a organizat ieri o masă comemorativă cu mâncare de post unde a chemat pentru slujbă trei călugări din Moldova, de la Mănăstirea Bujoreni. „Am pregătit mâncarea lui preferată: sarmale de post, ciupercuţe, roşii umplute şi fasole bătută. Finul meu nu se despărţea nici la onomastică de fasolea bătută“, a mai spus Olga, fina din Piteşti a lui Dolănescu.

Camera în care a murit artistul a rămas intactă, la fel ca acum un an.„Nu am şters nici praful. Costumele populare, goblenurile pe care le are de la Ioana Radu, cusute de mâna ei, toate sunt la locul lor. Acesta este motivul pentru care nu vreau să-i dau casa fratelui meu Dragoş. El tot ce are vinde, iar eu vreau să transform locuinţa tatălui meu într-un muzeu“, a mai spus fiul lui Dolănescu. În prezent, în casa celebrului cântăreţ de muzică populară locuieşte fratele său mai mic, Constantin Dolănescu.

Monument funerar de 20.000 de euro
În memoria marelui artist, Ionuţ va amenaja mormântul lui Ion Dolănescu sub forma unui sarcofag din granit negru pe care va amplasa bustul din bronz al cântăreţului. „Le-am comandat din Brazilia şi totul va costa aproximativ 20.000 de euro. Nu m-am gândit nicio clipă la bani, tatăl meu a meritat întotdeauna tot ce este mai bun“, a spus Ionuţ Dolănescu.

De asemenea, până la Paşte, fiul cel mare al lui Dolănescu speră să lanseze cartea scrisă de jurnalista Luminiţa Tucă, în memoria tatălui său- «O viaţă de cântec». „Este o carte-document, care conţine impresii ale prietenilor, ale membrilor familiei, dar şi cele mai cunoscute 100 de melodii ale tatălui meu“, a declarat fiul artistului.

Maria Ciobanu vine la mormânt
Maria Ciobanu, fosta soţie a lui Ion Dolănescu, nu a fost prezentă ieri la masa comemorativă. „Mama a venit azi-noapte din America şi se simţea cam rău, probabil din cauza diferenţei de fus orar. Va merge totuşi la tata la mormânt. A mai fost şi de Sfântul «Ion» la el. Aceasta este marea mea satisfacţie: că i-am împăcat înainte ca tata să se prăpădească!“, a mărturisit Ionuţ Dolănescu.

Vezi aici fotogalerie de la comemorarea artistului



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite