FOTO Ionuţ, copilul sfâşiat de câini, a fost înmormântat astăzi. Tatăl copilului: „Să nu fie câini unde ajung copii. Poate să se repete ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii alături de racla lui Ionuţ. FOTO Marian Iliescu
Părinţii alături de racla lui Ionuţ. FOTO Marian Iliescu

Ionuţ Anghel, micuţul de doar 4 ani sfâşiat de o haită de câini în apropierea Parcului Tei din Capitală, la începutul acestei săptămâni, este condus astăzi pe ultimul drum. La capela de pe Calea Griviţei, unde a fost depus trupul neînsufleţit al băieţelului, s-au adunat, la ora 12.00, câteva zeci de oameni, rude, prieteni, cunoscuţi sau pur şi simplu oameni care vor să fie alături de familia Anghel.

UPDATE, ora 14.20: Cortegiul funerar a plecat spre cimitir, însoţit de aproximativ 100 de persoane. Copilul a fost înmormântat discret, accesul presei nefiind permis de la poarta cimitirului.

UPDATE, ora13.16: O persoană a leşinat în biserică, în timpul slujbei. În scurt timp, cortegiul funerar va porni către cimitirul Sfânta Vineri, aflat în apropierea bisericii.

UPDATE, ora 12.55:  Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a declarat că cea mai mare pedeapsă pentru moartea fiului său ar fi ca cei responsabili să fie obligaţi să rezolve problema câinilor maidanezi, pentru că aceasta ar înseamnă să se cheltuiască nişte bani şi să nu mai aibă profit. „Dacă nu erau câinii nu se întâmpla nimic. Că se rătăceau, îi găseam. Nu s-au înecat, nu nimica. A fost din cauza câinelui“, a spus tatăl lui Ionuţ, subliniind că trebuie rezolvată problema câinilor.

„Să-i bage în apartamente, în garsoniere, în curţi, în adăposturi, să-i bage oriunde, dar nu în libertate. Să nu fie liberi unde ajung copii că, poate să se mai întâmple ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat“, a mai spus Valentin Anghel.

Valentin Anghel a spus că deocamdată vrea doar să se ocupe de înmormântarea fiului său.

UPDATE, ora 12.50:  Oamenii sunt foarte revoltaţi, iar în faţa bisericii au loc minidezbateri. „Trebuie să ieşim din casă, să ne responsabilizăm pe noi înşine. este penibil să stăm în csă. Sunt o gospodină emoţională şi noaptea scriu versuri. Eu fac ce ştiu, edilii să facă ce ştiu ei sau ar trebui să ştie. Îi chmăm pe oameni duminică, între orele 11.00 şi 14.00 lângă Camera Deputaţilor, în alveola de lângă Parcul Izvor“, a spus una dintre femeile care au venit la capelă.

UPDATE, ora 12.40: A început slujba de înmormântare. O femeie care trecea prin zonă a spus: „Salvaţi copiii, nu câinii! Aţi lăsat oraşul pe mâna lui Oprescu. L-a distrus! Viitorul stă în copii, nu în câini!“

Printre zecile de oameni care sunt alături de familia lui Ionuţ se află şi vedeta Nadine. Aceasta a spus revoltată: „Să-şi asume primarii, parlamentarii. Pot să uit puiul în frigider, nu o lege în Parlament care lasă copiii să moară. Edilii trebuie treziţi, oamenii trebuie să iasă în stradă. Paşnic.“

Pe lângă cele aproape 100 de persoane care au venit, la capelă se află şi mai multe echipaje de poliţie, camere şi care de televiziune. Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a transmis ieri un mesaj că îi aşteaptă la capelă pe toţi cei care au conştiinţa împăcată în ceea ce priveşte problema maidanezilor din Capitală.

Trupul lui Ionuţ Anghel a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală, urmând să fie înmormântat joi, în cimitirul Sfânta Vineri.

Citiţi mai multe despre cazul copilului omorât de câini

Primarul Capitalei face referendum local pentru eutanasierea maidanezilor. Oprescu, cu ochii în lacrimi: „Iertaţi-ne pe toţi!“

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut primele declaraţii, în cadrul unei conferinţe de presă, despre tragedia de luni, atunci când un copil de patru ani a fost ucis de o haită de maidanezi.

Sancţiuni în cazul copilului ucis de câini. Primarul Onţanu cere demiterea şefului Poliţiei Locale. Cazul a fost preluat de Parchetul General

Şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Isabela Hurjui, au fost sancţionaţi pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini. Neculai Onţanu a propus şi demiterea acestora.

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. 

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite