Ion Dedu, şeful direcţiei de Transport din Primăria Capitalei: „Taxiurile ar trebui monitorizare prin GPS“

Ion Dedu, şeful direcţiei de Transport din Primăria Capitalei: „Taxiurile ar trebui monitorizare prin GPS“

Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din Cadrul Primăriei Capitalei. FOTO Bogdan Păvăloi

În cadrul şedinţei care a avut loc la Primăria Capitalei cu privire la situaţia actuală a legii taximetriei, Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, a menţionat că va introduce reguli mai stricte pentru taximetrişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Dedu, director la Direcţia de Transporturi la Primăria Capitalei a precizat că, în ultimii trei ani, mai multe licenţe de taximetrie au fost suspendate, iar în cadrul comisiei de la Camera Deputaţilor au fost depuse mai bine de 30 de amendamente.

„În momentul de faţă sunt suspendate 1.500 de licenţe, în special din cauza comportamentului şoferilor, alte licenţe au fost suspendate din cauza datoriilor pe care le au firmele de taxi, aproximativ 15 miliarde de lei vechi”. Totodată, Dedu a spus că firmele de taxi ar trebui să fie monitorizate maşinile prin GPS, astfel vor constata cu uşurinţă neregulile făcute de şoferi.

În ceea ce priveşte aglomeraţia creată de taximetrişti în Centrul Vechi al Capitalei, Ion Dedu a explicat că va lua cât de curând măsuri şi va restricţiona numărul celor care îşi aşteaptă clienţii în zonă. „ Am făcut un studiu de trafic şi vom implementa benzi speciale pentru transportul public şi benzi pentru taximetrişti”, a adăugat Dedu.

În momentul de faţă nu se mai eliberează autorizaţii de taximetrie, până în momentul în care nu se va diminua numărul de autorizaţii emise în trecut, aşa cum prevede legea. De asemenea, directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Generale a spus că în viitor vor exista reguli mai stricte pentru taximetrişti.

„Aşa cum am spus şi în lege, am înăsprit conduita taximetriştilor, în sensul că ne referim la gradul de curăţenie din maşină, la ţinuta şi comportamentul şoferului. Totodată, un cod asemănător trebuie elaborat şi pentru dispeceratele care nu îşi fac datoria”, a precizat Ion Dedu.

Oprescu propune ca numărul taximetriştilor ilfoveni care lucrează în Bucureşti să fie stabilit printr-un acord de cooperare între administraţiile locale. Potrivit edilului, în Capitală activează foarte mulţi taximetrişti din Ilfov, în detrimentul celor care au autorizaţii emise de Primăria Capitalei.

Concret, Primăria Capitalei nu este de acord cu propunerea ca un numar de taxiuri din judeţul Ilfov să opereze permanent în Bucureşti. Această prevedere era trecută în proiectul de modificare a legii taximetriei, fiind vorba despre 1.600 de taxiuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: