Institutul “Matei Balş”, singura instituţie medicală din Bucureşti acreditată, până acum, de CoNAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a stabilit care sunt primele patru unităţi medicale ce vor primi în continuare bani de la buget.

Institutul "Matei Balş" din Capitală, Euromedica Hospital din Baia Mare, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti şi Spitalul Militar de Urgenţă "Constantin Papilian" din Cluj- Napoca au fost deja acreditate de CoNAS.

"Acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanţia că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiţii de calitate în ceea ce priveşte actul medical, cazarea şi şi serviciile oferite. Pacienţii care sunt trataţi în spitalele acreditate şi care ar putea fi nemulţumiţi de calitatea serviciilor ne pot sesiza acest lucru", a afirmat dr. Dan Romulus Şerban, preşedintele CoNAS.

În procesul de acreditare sunt înscrise, în total, 459 de spitale, dintre care 74 sunt unităţi private. Spitalele care nu solicită demararea procedurii nu vor mai primi bani de la buget.

"Aceste spitale vor fi evaluate în funcţie de opţiunile lor pe durata primului ciclu de acreditare care durează cinci ani, respectiv 2011 - 2015. Vor fi evaluate în medie 51 de spitale pe trimestru", a mai declarat Dan Şerban.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite