Investiţiile prioritare din Sectorul 1, pentru 2014: reabilitarea termică, infrastructura rutieră şi utilităţile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea termică a blocurilor, rămâne investiţia prioritară în Sectorul 1 pentru anul 2014 FOTO Adevărul
Reabilitarea termică a blocurilor, rămâne investiţia prioritară în Sectorul 1 pentru anul 2014 FOTO Adevărul

Investiţiile prioritare pe care administratorii Sectorului 1 din Capitală au decis să le facă anul acesta prevăd atât anveloparea termică pentru eficentizarea consumului energetic, cât şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi a utilităţilor publice.

Astfel, potrivit unui răspuns dat solicitării făcute de adevarul.ro, reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1 a fost şi va rămâne prioritatea de grad zero pe linie de investire a banului public în Primăria administrată de edilul Andrei Chiliman.

„În anul 2013 s-au finalizat lucrările la alte 210 imobile, ajungând, după cinci ani de la debutul programului  la 628 de blocuri anvelopate. Practic, în acest moment am reuşit să reabilităm termic un procent de 65% din blocurile din Sectorul 1 eligibile de a intra în acest program“, se arată în răspunsul citat.

Anul acesta, alte 190 de blocuri ar urma să fie anvelopate, pentru 35 dintre acestea fiind deja demarate lucrările de reabilitare termică încă din ultimul trimestru al anului 2013.

Un alt domeniu important îl reprezintă rezolvarea problemei infrastructurii rutiere şi a utilităţilor. Dacă în 2004 aproximativ 40% dintre cele 1.100 de străzi din Sectorul 1 nu aveau fie alimentare cu apă, fie canalizare, fie asfalt. În prezent, prin aplicarea programului ”De la periferie spre centru”, doar 35 de străzi din această zonă administrativă nu sunt dotate cu reţele edilitare, ceea ce reprezintă doar un pic peste 3% din totalul arterelor, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 1. Este vorba, în principal, despre străzile situate în zona de cotă joasă din apropierea lacurilor, pentru dotarea cărora cu utilităţi specialiştii Primăriei Sectorului 1 caută soluţia optimă împreună cu Apa Nova.

100.000 de locuri noi de parcare

De asemenea, în 2014, administraţia locală a Sectorului 1 va continua programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare. Prin această măsură, pe lângă fluidizarea traficului rutier, au fost create, până în prezent, peste 100.000 de noi locuri de parcare la liber care se adaugă celor aproape 8.000 de locuri de parcare de reşedinţă existente pe raza Sectorului 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite