INFOGRAFIE Harta târgurilor de mărţişoare din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala este împânzită de târguri dedicate zilelor de 1 şi 8 Martie, iar comercianţii şi-au aşezat standurile prin centrele comerciale bucureştene, lângă gurile de metrou sau în muzee. Dacă în trecut coşarii şi trifoiul cu patru foi erau nelipsite, astăzi bijuteriile handmade se află pe lista mărţişoarelor vedetă.

Sâmbătă primăvara îşi intră oficial în drepturi, iar Bucureştiul este împânzit de standuri pline cu mărţişoare care mai de care mai atractive. Bijuterii handmade, şnururi bicolore purtate ca brăţări, coşari, accesorii pentru telefonul mobil sau portofele colorate îşi aşteaptă cumpărătorii pe tarabele comercianţilor.

Malluri pline cu mărţişoare

Pe lângă standurile amenajate lângă gurile de metrou, centrele comerciale din Capitală găzduiesc târguri destinate zilelor de 1 şi 8 Martie, în cadrul cărora sunt expuse mărţişoare pentru toate gusturile. „Târgul Mărţiţişorului Bucureşti“ şi-a deschis porţile în Mall Vitan şi Plaza România, urmând să se închidă pe 9 martie.

Cei care trec pragul celor două malluri se pot bucura de o gamă variată de cadouri de la clasicele mărţişoare în formă de trifoi, ghiocel şi coşar până la mărţişoare confecţionate din lut, cosmetice, bijuterii şi dulciuri. O altă piesă de rezistenţă a târgului este reprezentată de mărţişoarele personalizate, pe care pot fi imprimate „citate celebre sau cuvinte alese“, după cum spun organizatorii. „Târgul Mărţişorului Bucureşti“ este deschis zilnic în intervalul orar 10.00-22.00, iar intrarea este liberă. 

Muzee-mărţişor

Marile muzee din Capitală s-au înarmat pentru prima lună a primăverii cu mărţişoare confecţionate de meşteri şi artişti plastici. Astfel, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ a fost deschis târgul „De Mărţişor“ care îşi va închide porţile pe 8 martie. Reprezentanţii instituţiei spun că de luni până duminică, între orele 9.00 şi 17.00, comercianţii care şi-au amenjat standuri în curtea muzeului vând şi expun mărţişoare croşetate, pictate sau parfumate. 

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, ieri, s-a deschis celebrul „Târg al mărţişorului“, unde comercianţii îşi expun mărţişoarele la care au lucrat un an întreg. Şi aici oferta este variată şi curpinde mărţişoare simple sau opere de artă în miniatură. 

„Povestea mărţişorului a continuat să se rescrie în şnururi simple alb şi roşii, monede prinse în cusături, fire de lână, fetru, lut şi lemn, hârtie manuală, piele, plastic, metal şi în fine orice materii reciclate şi interesant exploatate“, spun reprezentanţii muzeului. 

image

Pe lângă standurile cu mărţişoare, la Muzeul Ţăranului va fi amenajată şi o zonă destinată bucătăriei naturale, de unde doritorii pot cumpăra prăjituri de casă, turtă dulce, suc natural de mere sau dulceţuri. De asemenea, vor fi amenajate şi ateliere de creativitate destinate adulţilor şi copiilor. 

Timp de două zile, Muzeul Municipiului Bucureşti se transformă în palatul bijuteriilor handmade, odată cu deschiderea porţilor Târgului „ILoveHandmade“. Evenimentul se va desfăşura pe 2 şi 3 martie, iar comercianţii promit mărţişoare unicat realizată din hârtie, lemn sau lut. Intrarea este gratuită, iar târgul este deschis între orele 10.00 şi 18.00.

Sala Dalles şi târgurile de la metrou

„Festivalul Primăverii“ este târgul dedicat zilelor de 1 şi 8 Martie organizat la Galeria Dalles din Capitală. Evenimentul şi-a deschis porţile pe 25 februarie, urmând să se închidă pe 8. „Aici veţi găsi marţisoare sculptate în lemn de tei, cireş sau prun, fiecare venind cu povestea lui: cocoşul, care reprezintă speranţa sau bufniţa, un simbol al înţelepciunii, care vede acolo unde oamenii nu pătrund“, spun organizatorii târgului. 

De asemenea, se vor găsi şi mărţişoare din porţelan şi ceramică inspirate de cultura Cucuteni, coroniţe cu flori de primăvară, ţeşături populare, coliere, alături de păpuşi din lemn îmbrăcate în straie tradiţionale. Târgul este deschis de la 10.00 la ora 20.00.

Şi în apropierea gurilor de metrou din Bucureşti au fost amenajate mai multe târguri de mărţişoare, precum staţia de metrou Titan, Piaţa Unirii sau Universitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite