INCREDIBIL: Plătesc căldură în miezul verii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii unui bloc din Capitală au plătit în luna iulie facturi pentru încălzirea apartamentului. Administratorul dă vina pe o eroare a celor de la Distrigaz.

„Abia aşteptam să vină vara să plătim mai puţin la întreţinere. Astă iarnă, pentru un apartament de două camere în care stau singură, plăteam câte 300 de lei“, povesteşte Carmen Gavrilă, locatară a Blocului A3 de pe strada Băiculeşti nr. 5, din Sectorul 1.

Femeia, pensionară, n-a scăpat de factura la căldură nici măcar în iunie, când a plătit 216 de lei la întreţinere, din care 122 de lei pentru încălzirea locuinţei, deşi caloriferele au fost reci.

image

Luiza Mutu stă într-o garsonieră de 25 de metri pătraţi pentru întreţinerea căreia plătea, în lunile de iarnă, 310 lei. Pe luna iunie a plătit 211 de lei întreţinerea, din care 75 de lei căldura. „Mie şi iarna mi se părea că plătesc foarte mult pe întreţinere şi am întrebat administratorul ce se întâmplă, de ce sunt sumele atât de mari, şi mi s-a spus că într-adevăr se va face o regularizare, urmând ca în următoare luni să plătim mai puţin“, explică femeia.

Explicaţia: s-a citit greştit contorul

La parterul blocului, printr-o notă, administratorul Cristian Ioniţă explică decontul lunii iunie. „Datorită unei erori generate de către personalul Distrigaz Sud- serviciul citire contori din data de 17 martie 2010 indexul înregistrat de către contorul de gaze naturale de la centrala termică a fost citit greşit“, se arată în notă.

Câteva rânduri mai jos se dă şi soluţia pentru îndreptarea erorii: „Urmare a acestui fapt, pentru a putea plăti factura suntem obligaţi ca în decontul lunii iunie la rubrica încălzire să introducem suma de 35449.72 lei, în scopul achitării şi regularizării acesteia“. Astfel, locatarii blocului au avut de achitat între 73 şi 190 de lei factura la încălzire pe luna iunie, în funcţie de tipul de locuinţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite