Incidenţa a scăzut sub 3 la mie în Bucureşti. Când vor fi relaxate măsurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Incidenţa cazurilor noi de COVID a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Bucureştiul iese astfel din scenariul roşu. În prezent, nicăieri în ţară rata de infectare nu mai depăşeşte 3 la mie.

Rata de infectare în Bucureşti este astăzi 2,9 la mia de locuitori. Ieri era încă puţin peste pragul de 3 la mie.

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Cea mai mare incidenţă a fost înregistrată în Bucureşti în 31 martie, 7,08 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei spunea ieri că autorităţile vor aştepta 24-48 de ore pentru a se asigura că incidenţa rămâne sub 3 la mie, după care se va reuni Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide relaxarea măsurilor, arată digi24.ro. El a spus că acest comitet se poate reuni inclusiv în vacanţa de Paşte şi că se aşteaptă la o relaxare a restricţiilor în Capitală la începutul săptămânii viitoare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite