Importurile de maşini second hand au crescut în 2012 datorită noii taxe auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea taxei auto, intrată în vigoare în ianuarie 2012, cu până la 25% faţă de cea din 2011 a impulsionat importurile de autoturisme second hand, numărul lor crescând considerabil de la începutul anului, până în prezent.

Numărul de maşini second hand înmatriculate pentru prima dată în România a crescut cu 32% în primele patru luni ale anului în curs, ajungând la 46.620 de autoturisme, de la 35.400, înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul reînmatriculărilor a scăzut cu 19%, de la 128.930 de maşini în 2011, la 104.450 de autoturisme anul acesta, conform datelor oficiale ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

În luna aprilie 2012 s-au înmatriculat pentru prima dată în România 11.320 de maşini, cu mult peste cele 3.960 înscrise în circulaţie în aprilie 2011, cea mai slabă lună din an, conform aceloraşi statis¬ti¬ci.

Înmatriculările de autoturisme noi au înre¬gistrat o creştere de 24% în primul trimestru din 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 18.270 de autoturisme, creştere susţinută şi de prima lună a programului “Rabla”.

“Reducerea taxei de poluare cu până la 25% la începutul acestui an justifică influenţa directă asupra numărului ridicat de importuri de maşini rulate şi implicit creşterea numărului de maşini înmatriculate pentru prima data în România, în primele patru luni ale anului în curs”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Volkswagen este lider pe piaţa auto second hand în primul trimestru din acest an, cu 27% mai multe maşini înmatriculate pentru prima dată în România şi 20% mai puţine maşini reînmatriculate comparativ cu anul precedent.

Cu privire la topul înmatriculările de maşini noi, Dacia conduce cu 22% mai multe autotursime în acest an, ajungând la peste 4.200 de unităţi. Dae remarcat evoluţia în cazul mărcii Ford, numărul de înmatriculări noi dublându-se în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele DRPCIV.

Nivelul mediu al preţurilor autovehiculelor second hand din România s-a menţinut în primul trimestru al acestui an la aceeaşi valoare înregistrată anul trecut, respectiv aproximativ 4.970 Euro, conform AutoIndex.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite