IGPR, despre pistoalele înmânate festiv de ministrul Vela: „Imediat după acest moment a fost efectuat instructajul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceremonia de înmânare a noilor pistoale din dotarea Poliţiei Române FOTO Inquam Photos/George Călin
Ceremonia de înmânare a noilor pistoale din dotarea Poliţiei Române FOTO Inquam Photos/George Călin

Inspectoratul General al Poliţiei Române reacţionează după dezvăluirile din „Adevărul”, potrivit cărora cele 100 de pistoale Beretta, înmânate poliţiştilor în cadru festiv, au fost restituite după ceremonie pentru că poliţiştii nu aveau instructajul făcut la momentul predării armelor de către ministrul Marcel Vela.

IGPR confirmă într-o „precizare” transmisă presei că poliţiştii care au primit noile pistoale Beretta, în cadru festiv, din mâna ministrului Marcel Vela, nu aveau instructajul făcut la momentul ceremoniei. Potrivit IGPR, „imediat după acest moment (n.r. după ceremonie), a fost efectuat instructajul celor 100 de poliţişti şi s-au desfăşurat trageri cu noul armament, în poligon”.

IGPR susţine, însă, că armele nu au fost restituite „aşa cum fals a fost prezentat în spaţiul public”. „Poliţiştii care au participat la ceremonie, cu excepţia a şase dintre ei, care sunt în concediu de odihnă, efectuează serviciul având noile pistoale asupra lor. Facem precizarea că armamentul a fost în permanenţă în posesia poliţiştilor care le-au primit la ceremonie şi nu au fost retrase, aşa cum fals a fost prezentat în spaţiul public. Procedura este aceeaşi la nivel naţional. Toate unităţile care primesc pistoale noi trebuie să facă aceste instruiri cu poliţiştii şi să efectueze trageri în poligon. Activitatea de instruire este una primordială, pentru ca serviciul poliţienesc să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se precizează IGPR.
 

250 de poliţişti au primit efectiv noile pistoale

Potrivit Poliţiei Române, la nivelul Poliţiei Române au fost recepţionate 10.000 de pistoale. „Acestea au fost repartizate structurilor de ordine publică, rutieră şi transporturi din Bucureşti, Ilfov, Braşov, Prahova, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Cluj, Timiş, Mureş şi Dolj. În Bucureşti, au fost recepţionate 2.421 de pistoale, fiind demarată procedura de instruire a personalului şi de pregătire practică, inclusiv trageri în poligon. Efectiv, în Bucureşti, la acest moment, 250 de poliţişti efectuează serviciul cu noile pistoale asupra lor”, a mai anunţat IGPR. 

În 10 august, purtătorul de cuvânt al IGPR a declarat pentru „Adevărul” că până la data respectivă au fost predate efectiv poliţiştilor mai puţin de 100 de pistoale. De asemenea, purtătorul de cuvânt al IGPR a declarat, în 10 august, iar „Adevărul” a consemnat acest lucru, că armele predate poliţiştilor la ceremonia din 29 iulie erau în posesia poliţiştilor, dar au fost ţinute în rastel, neputând fi folosite efectiv până după instructaj şi preluarea oficială care a avut loc în 6 august.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite