Hoţii de fier vechi au dat peste cap traficul feroviar din Gara de Nord. Trenurile au întârzieri de 50 de minute în medie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenurile care ajung şi pleacă din staţia Bucureşti Nord au întârzieri de până la 70 de minute, după ce, în noaptea de luni spre marţi, au fost furate componente feroviare, circulaţia între staţiile Periş şi Buftea fiind făcută la cale liberă, după verificarea poziţiei aparatelor, informează compania CFR SA.

"Din cauza furturilor de componente feroviare produse în cursul nopţii, circulaţia feroviară între staţiile Periş şi Buftea se desfăşoară la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate, iar trenurile înregistrează întârzieri majore la sosire şi plecare în staţia Bucureşti Nord", se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA.

Trenurile care ajung şi pleacă din Gara de Nord au întârzieri majore după ce, un grup de persoane deocamdată necunoscute au devastat, în noaptea de luni spre marţi, dulapurile echipamentelor de semnalizare, au spart 20 de prize şi au furat peste 60 de relee şi patru redresoare.

În prezent, echipele de intervenţie CFR lucrează la înlocuirea componentelor feroviare furate şi la remedierea defecţiunilor de la instalaţiile de dirijare a traficului.

CFR Călători anunţă că în urma furturilor unor elemente de cale ferata dintre staţiile Buftea şi Peris din cursul nopţii, circulaţia trenurilor de călători până la această oră a fost grav afectată: peste 35 de trenuri au înregistrat întarzieri in medie de 50 de minute.

De astăzi 24.07.2012, a intrat în vigoare Codul Penal, care la art. 229 alin. (3) pct f) si h), sancţionează cu închisoare de la 3 la 10 ani, furtul de: instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian şi componente ale acestora, precum şi componente ale mijloacelor de transport aferente,  cabluri, linii, echipamente şi instalaţii de telecomunicaţii, radiocomunicaţii, precum şi componente de comunicaţii”,

De asemenea, articolul 332 aliniatul 1 sancţionează cu închisoare de la 2 la 7 ani :„Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată.”

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite