VIDEO Încăierare din cauza maidanezilor în sectorul 2: hingherii ASPA l-au bătut măr pe un bucureştean nervos, după ce i-a alergat cu drujba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul din imagini i-a alergat pe hingherii ASPA cu drujba FOTO captură video
Bărbatul din imagini i-a alergat pe hingherii ASPA cu drujba FOTO captură video

Hingherii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au fost alergaţi astăzi cu drujba de un bucureştean nemulţumit că vor să adune câinii de pe străzi, după cum susţin aceştia.

În timpul incidentului, unul dintre angajaţii ASPA a reuşit să filmeze întreaga scenă. În filmuleţ se observă cum un bărbat care ţine o drujbă în mâini aleargă spre angajaţii ASPA pentru a-i îndepărta din jurul blocului.

„Am fost să rezolvăm o sesizare şi un domn cu drujba s-a gândit să facă «o faptă bun㻓, a precizat Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA. Există posibilitatea ca bărbatul care i-a ameninţat pe hingheri cu drujba să fie angajat al ADP Sector 2, după cum susţin cei prezenţi la faţa locului.

Hingherii ASPA, alergaţi cu drujba de un bucureştean nervos

Reprezentanţii ASPA susţin că au depus plângere la poliţie pentru tentativă de omor. 

Primăria Sectorului 2 răspunde: L-au bătut hingherii până l-a luat salvarea

De fapt, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 susţin că este vorba despre un angajat al firmei Cris Garden, firmă subcontractă de primărie pentru realizarea toaletărilor din sector. „O doamnă avea câinele prin zonă, iar hingherii au vrut să-l ia. A intervenit angajatul firmei Cris Garden“, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. Însă, varianta celor de la primăria de sector este alta. Aceştia susţin că bărbatul care i-a ameninţat pe hingheri cu drujba a fost bătut rău şi s-a ales din toată altercaţia cu capul spart.

Şi reprezentanţii firmei Criss Garden au o explicaţie pentru angajatul care apare în imagini cu drujba în mâini. „Bărbatul era la muncă şi au venit hingherii. O femeie de la etajul doi a ţipat că acel câine prins de hingheri este al ei, iar angajatul nostru le-a zis hingherilor să lase câinele femeii. El avea drujba legată de el, într-un ham, aşa se lucrează pentru că se urcă prin pomi mereu. Între timp, căţelul a scăpat de hingheri şi aceştia s-au enervat. Au fost opt oameni pe unul singur“, a precizat Călin Boroneaţ, reprezentat Cris Graden.  

Răzvan Băncescu, coordonatorul ASPA, spune că hingherii s-au apărat şi că în acest moment toţi cei implicaţi în incident se află la Secţia 8 de Poliţie din Capitală. „Noi am fost să luăm un câine de acolo, după ce a fost făcută o reclamaţie la ASPA. Am intervenit să soluţionăm reclamaţia. Suntem parte dintr-o instituţie publică şi ne facem treaba. Nu am început noi prima dată bătaia“, a mai spus Băncescu.

Echipajele ASPA, urmărite şi blocate în timpul capturării maidanezilor

Nu este prima dată când apar incidente de acest fel. Deseori, deşi există o lege care spune că hingherii trebuie să captureze maidanezii de pe străzile Bucureştiului, angajaţii ASPA sunt împiedicaţi să ridice câinii fără stăpân din Capitală. Anul trecut, când echipajele ASPA acţionau şi pe timpul nopţii, dubele Autorităţii erau urmărite în trafic de cei care susţineau că apără drepturile animalelor. De asemenea, maşinile hingherilor au fost blocate de mai multe ori, după cum au precizat în nenumărate rânduri reprezentanţii ASPA. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite