Haos în trafic după ce a fost suspendată circulaţia tramvaielor 41 din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 iulie a fost prima zi lucrătoare în care s-au văzut efectele suspendării circulaţiei tramvaielor de pe linia 41 din Capitală, pentru lucrări de construire la Pasajul Ciurel peste Şoseaua Virtuţii precum şi cele de reabilitare a Pasajului Grant.

Iniţial, STB a pus la dispoziţie 30 de autobuze care să preia călătorii care foloseau tramvaiul 41, dar nu au putut face faţă aglomeraţiei. Pe Facebook au apărut imagini care surprind îmbulzeala din staţii şi din mijloacele de transport. 

Prin urmare, Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că suplimentează la 38 numărul autobuzelor care circulă pe linia 641, între Ghencea şi Piaţa Presei, şi reduce timpul de succedare la 3-4 minute în orele de vârf, din cauza aglomeraţiei create în prima zi de muncă după suspendarea liniei 41 de tramvai.

,,Ca oamenii să nu aibă de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din Bucureşti, am hotărât înfiinţarea a două linii naveta, 641 şi 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Griviţa la Piaţa Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineaţa şi seara, adică în zona Drumul Taberei, Crângaşi. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze", a declarat, pentru Mediafax, Andrei Creci, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti.

În Cartierele Crângaşi, Drumul Taberei şi Militari staţiile de autobuze au fost pline ochi pe 1 iulie, iar autobuzele blocate în trafic erau neîncăpătoare.

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost suspendată din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant şi staţia de metrou din Drumul Taberei.

    

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite