Hai la degustări de vinuri la Târgul Internaţional „GoodWine“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekendul acesta, bucureştenii sunt chemaţi să se bucure de seducţia vinului la Târgul Internaţional de Vinuri „GoodWine“. Ce-a de-a şasea ediţie se organizează anul acesta în clădirea World Trade Center.

Sâmbătă, între orele 12.00 şi 19.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 16.00, sunt aşteptaţi la târg atât pasionaţii de vin, cât şi cei curioşi să cunoască misterul celor peste 500 de sortimente premium. Dintre acestea, producătorii au adus la standuri Pinot Noir Otarniţa, Ovas, Merlot Reserva, Merlot Ceptura, Passarowitz 1718 şi Cuvee Charlote. Accesul la târg este gratuit, însă pentru a putea degusta din sortimentele expuse, vizitatorii vor plăti 15 lei.


Preţul mediu al unei sticle de vin autohton se învârte în jurul sumei de 20 de lei. Dintre cele mai scumpe vinuri prezente la târg face parte şi colecţia limitată seria Erotikon. O sticlă de 700 ml costă 250 de lei.
Pe lângă producătorii autohtoni gen Crama Oprişor, Cramele Recaş, Jidvei sau Domeniile Săhăteni, mai expun şi producători străini precum Heinrig Distribution, Cramele Hallewood, Michel Torino (Argentina), Tenuta Carreta (Italia), Edoardo Miroglio şi Chateau Pamidogo (Bulgaria). O prezenţă exotică sunt producătorii din Chile. Sud-americanii vor lansa un lot masiv, de circa 60 de vinuri, intenţionând astfel să intre pe piaţa românească.


Piaţă în creştere
Experţii susţin că piaţa vinului de calitate din România este în creştere. „La noi în ţară, soiurile de vinuri sunt de calitate, iar investitorii străini sunt tot mai dispuşi să cultive soiuri autohtone. Chiar dacă nu au popularitate internaţională, mărcile româneşti de vinuri se bucură de un raport bun calitate-preţ“, este de părere somelierul Vali Cefalău. Mai mult, este nevoie de o implicare mai puternică a producătorilor pentru o echilibrare a pieţei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite