Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan

Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan

Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public a unui teren pentru construirea Spitalului Metropolitan

Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan. Guvernul a aprobat, miercuri, trecerea în domeniul public al Municpiului Bucureşti a terenului de peste 47.000 de metri pătraţi din Şoseaua Pipera necesar construirii Spitaluluii metropolitan. Investiţşia trebuie realiztă în 20 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un act normativ care vizează terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan.
 
Astfel, terenul în suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi, aflat în Ţoseaua Pipera din Sectorul 2, trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune, în domeniul public al Municipoiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maxim 20 de ani.
 
Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat, în 13 martie, că până la sfârşitul lunii va intra în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie transferat terenul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) în administrarea municipalităţii, pentru construirea Spitalului Metropolitan.
 
„Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Visul nostru de a avea un mare spital metropolitan va fi îndeplinit. Aseară târziu şi-a încheiat activitatea grupul de lucru de la Guvern şi s-a stabilit textul OUG prin care va fi transferată ultima bucată de teren la Primăria Capitalei. Va fi până la urmă transferată. OUG va intra de astăzi în circuitul de avizare, iar până la sfârşitul lunii se va intra cu OUG în şedinţa de Guvern. Urmează apoi studiile de prefezabilitate şi de fezabilitate”, declara primarul Capitalei Gabriela Firea.
 
În 22 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre prin care să preia autobaza RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan, după ce fusese iniţial respins.
 
USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6. Firea i-a acuzat de ipocrizie pe consilierii PNL şi a spus că este doar un orgoliu politic al liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a propus construirea unui Spital Metropolitan în campania sa de la alegeri şi care acum i-ar fi pus pe consilieri să voteze împotriva proiectului, fiindcă nu mai este al lui. Edilul l-a ironizat în cadrul dezbaterii, spunând chiar că va numi spitalul după Cristian Buşoi.
 
Firea a iniţiat în 22 ianuarie o petiţie online prin care se strâng semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Metropolitan. Printre semnatari se numără şi ministrul Municii Olguţa Vasilescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, liderul PSD, Liviu Dragnea, senatorul Ecaterina Andronescu, precum şi mai mulţi consilieri generali PSD.
 
Spitalul Metropolitan ar urma să aibă aproximativ 1.500 - 2.000 de paturi şi să fie realizat "de la zero", cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: