Guvernul alocă 104 milioane de lei pentru metroul din Drumul Taberei. Ponta: „Metrorex va trece la Primăria Capitalei când se vor rezolva toate problemele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, vor fi alocate încă 104 milioane de lei pentru lucrările de la Magistrala 5, Drumul Taberei-Universitate.

„Am reuşit să deblocăm de la Guvern 104 milioane de lei pentru lucrările de la Magistrala 5 de metrou. Odată ce reuşim să rezolvăm problemele de ordin legal şi administrativ vom implementa trecerea metroului în subordinea Primăriei Capitalei“, a declarat premierul  Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Fenechiu a promis finanţarea de săptămâna trecută

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat, în urmă cu o săptămână, că banii alocaţi provin din fondul de mediu.

„Vom aloca 104 milioane lei săptamâna viitoare prin Ordonanţa de Urgenţă astfel încât să continuăm lucrările, iar la rectificarea din iunie vom mai aloca 250 milioane lei astfel încât în iunie scuturile care lucrează în subteran să poată pleca către staţiile Orizont şi Favorit”, declara ministerul transporturilor în urmă cu o săptămână.

Această finanţare a lucrărilor la magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei-Universitate este necesară la momentul actual, întrucât în noul buget pe anul 2013, fondurile alocate de Guvern erau insuficiente pentru continuarea lucrărilor din cartierul Drumul Taberei. În prezent, lucrările sunt oprite la 9 din 10 staţii, iar inaugurarea tronsonului, care trebuia să aibă loc în 2015, va avea întârzieri de cel puţin un an.

În primă fază, când s-a scris că lucrările s-au oprit din cauza lipsei banilor, premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, au negat faptul că şantierul ar fi pus în pericol, asigurând că nu sunt probleme.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite