GRIVIŢA 53. Primul teatru privat ridicat de la zero în Bucureşti a primit autorizaţia de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Simion Mercurian şi autorizaţia de construcţie pentru primul teatru privat din Bucureşti Foto Arhiva personală Facebook
Chris Simion Mercurian şi autorizaţia de construcţie pentru primul teatru privat din Bucureşti Foto Arhiva personală Facebook

Marţi, 19 aprilie, va fi depusă autorizaţia de construcţie pentru obţinerea fondurilor necesare construirii casei primului teatru privat din Capitală, ridicat în ultimele şapte decenii.

Este vorba despre un vis încolţit cu mai bine de două decenii în urmă, dar care a început să capete o formă abia în urmă cu şase ani când iniţiatoarea proiectului „Griviţa 53”, regizoarea Chris Simion - Mercurian, s-a decis să transforme totul în realitate. Ea şi-a vândut moştenirea din partea bunicii şi a cumpărat un teren, pe Calea Griviţei 53, unde va ridica teatrul mult-visat.

La finele săptămânii trecute, a fost semnată autorizaţia pentru construcţia primul teatru privat din Bucureşti, document care a intrat în posesia proprietarilor. 

„Am luat autorizaţia de construire…certificatul de naştere Grivita 53. Fotografia cu dovada… exprimă esenţialul: iubirea, admiraţia şi încrederea pe care le avem unul faţă de celălalt, rostogolite şi preluate şi de voi. Ne simţim de parcă am luat medalia de aur la Olimpiadă”, a anunţat regizoarea Chris Simion - Mercurian, pe pagina sa de Facebook. 

Primul teatru privat construit de la zero în ultimele şapte decenii va avea propria casă cu ajutorul unor fonduri norvegiene. 

„Fiecare om care e ctitor al acestui demers ne-a dat putere să ajungem în acest punct. Victoria este comună si va fi şi de acum încolo. Astăzi depunem autorizaţia şi după sărbători vom fi chemaţi pentru semnarea contractului cu fondurile norvegiene. Ce post şi ce Săptămână a patimilor… Cu Dumnezeu înainte!”, a mai menţionat iniţiatoarea proiectului „Griviţa 53”.

Şi cum suntem înaintea sărbătorilor de Paşti, iniţiatoarea proiectului are o propunere pentru toţi cei care-şi doresc să aibă numele inscripţionat în foaierul teatrului: „Dacă nu aveţi idee de cadou de Paşte, să-i spuneţi iepuraşului să intre pe www.grivita53.ro şi să cumpere o cărămidă ctitor. Numele va fi inscripţionat în foaierul teatrului şi va rămâne ca semn de apartenenţă la acest spirit”.

În urmă cu 75 de ani, a mai existat un teatru privat în Bucureşti. Este vorba despre actualul Teatru Nottara construit de arhitectul / inginer constructor Liviu Ciulley, pentru fiul său - prestigiosul regizor Liviu Ciulei. 

Vă mai recomandăm şi:

Povestea fabuloasă a regizoarei care va ridica de la zero primul teatru privat din Bucureşti şi legătura cu scriitorul francez Pascal Bruckner

FOTO Relaţia dintre o regizoare româncă şi un faimos scriitor francez: „N-avem bani, dacă vrei te cazăm la mama, găteşte bine“

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite