„Grădina de citit”, evenimentul care va fi lansat duminică la Biblioteca Metropolitană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Gradina de citit" se lansează duminică la Biblioteca Metropolitană FOTO dailymail.co.uk
"Gradina de citit" se lansează duminică la Biblioteca Metropolitană FOTO dailymail.co.uk

Duminică, începând cu ora 11.00, va fi lansat oficial conceptul „Grădina de citit”, un spaţiu cultural ieşit din comun amenajat în curtea Bibliotecii Metropolitane, scrie Mediafax. „Grădina” este amenajată într-un spaţiu public şi este deschisă accesului în fiecare zi, între orele 9.00, interval în care vizitatorii se vor putea bucura de umbră şi WiFi gratuit.

La amenajarea spaţiului au contribuit voluntari care s-au ocupat de colorarea şi decorarea întregului ambient, pentru ca, în fiecare weekend, locul să poată găzdui evenimente culturale, pline de creativitate şi imaginaţie, pentru toate vârstele. Proiectul a demarat de la dorinţele oamenilor, care şi-au exprimat ideile, iar astfel s-a ajuns la conturarea unui spaţiu dinamic, în care fiecare participant să poată contribui la procesul de metamorfoză, pentru ca „Grădina” să fie pe placul tuturor.

„Am avut noroc de voluntari implicaţi şi creativi, cărora nu pot decât să le mulţumesc din suflet şi pe care sper să îi avem alături de noi şi în continuare. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii curioşi să ne calce pragul. Bineînţeles, ne-am bucura dacă ar aduce cu ei o plantă în ghiveci pe care să o găzduim în «Grădina de citit»”, a declarat Anca Râpeanu, directorul general al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. 

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice care are misiunea de a facilita repectarea drepturilor culturale fundamentale ale oamenilor, prin permiterea accesului gratuit şi nediscriminatoriu la bunuri intelectuale şi servind ca un centru comunitar care se implică în susţinerea educaţiei şi cercetării locuitorilor Capitalei. 

Recomandări pe aceeaşi temă:

„Vinoteca” de cărţi

Tinerii sunt aşteptaţi în vacaţă la BiblioLounge

Directorul Bibliotecii Metropolitane a cumpărat cărţi de peste un milion de euro de la un bătrânel modest, mai mult decât de la orice editură

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite