George Bonea face televiziune online cu umor de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul regizor de 20 de ani produce pe internet seriale de comedie care au la bază parodierea unor vedete autohtone. Mircea Badea, Mihai Bendeac, Dan Diaconescu, Emil Grădinescu sau Gabriel Fătu, toţi au fost personaje luate „în colimator" de George, un tânăr care care activează ca DJ la un post de radio şi care surpinde cu o camera video, într-o manieră ironică, dar amuzantă, momente memorabile din prestaţia vedetelor.

„Cuvântul Meu TiVi"  se numeşte proiectul online care are formatul unui post obişnuit de televiziune: emisiuni de divertisment, filme, reclame, tot tacâmul. „Nu am vrut să copiez nimic, vreau doar să pun o etichetă asupra proiectelor mele video. Şi cum evident n-o să mă placă toată lumea, am denumit-o <<Cuvântul Meu>>. E cam prost ales numele pentru că e lung şi la noi nu prind astea lungi. Era mai bun OiTV sau Canalul D. Recunosc, nu sunt un bun manager", explică cu umor băiatul.

Şi totuşi, spune el, cel mai bine parodiază omul de rând, ăla bun la politică, fotbal, femei, misogin şi narcisist. Însă, calculând după numărul de accesări, de departe cel mai bine îi „iese" cu Mircea Badea. 

Film-noir, filmat în garsonieră

Niciun dintre mondenii care au intrat în gura lui George nu s-a simţit lezat, singurii care au reacţionat au fost „vedetele" internetului. „Am primit reacţii dure după ce am comentat atitudinea elitelor blogingului de pe la noi. Zoso şi alte persoane pline de viaţă ca el, cărora le-am rănit sentimentele, imitându-I”, explică George.
Alte personaje pe care le interpretează după propriul scenariu şi care a prins la publicul internaut sunt Kiwi Legendaru' şi Eustaţiu Fasolea, „elitistul", personaje fictive care imită caractere îndoielnice din societate. Şi pentru ca totul să fie şi mai inedit, producţiile se filmează în cele mai neconvenţionale locuri.
De exemplu scurt-metrajul „Cum să scap de umbra mea" este un film noir, amuzant, produs în mare parte în garsoniera în care locuieşte. La fel de accesat de către public este şi filmul-parodie pe care l-a făcut după celebrul şi „nemuritorul" serial „Tânăr şi neliniştit".

DJ George e „on air"

Tânărul regizor îşi doreşte să facă un documentar despre Bucureşti. Cum ar arăta scenariul? „Ireal. Aş filma numai periferia. Centrul şi zonele frumoase sunt pentru turişti şi Ministerul Turismului. La periferie e viaţa".
Când nu „toarnă” filme, merge să-şi binedispună ascultătorii de la radio. „Acolo mi-am creeat imaginea de isteric. Vorbesc repede, uneori prea repede. Nu vorbesc cu fraze lungi, ca să nu devin plictisitor. Dacă spun prea lent o glumă o să plictisesc. Dacă o spun prea repede risc să nu fiu înţeles. De unde atâta perfecţiune? Dacă eram perfect mă făceam popă şi conduceam Maserati”, spune râzând băiatul.


QUIZ

Ce scenariu ai în plan să filmezi acum?

Un scurt-metraj despre punkeri. Am cântat într-o formaţie de gen şi fac parte încă din fenomen. Sunt multe de spus despre farmecul vieţii de punker, acela de petrecăreţ.

Punkul inseamna protest vizavi de ceva?
Dacă eşti mai radical, da. Cu toate astea, cred că protestele sunt de bun simţ: anti-rasism sau anti-sexism.

Unde se adună punkerii în Bucureşti?
Cele mai memorabile momente se scriu pe terasa de pe Teatrul Naţional Bucureşti sau pe Lipscani, în Fire, Argentin, Club A sau Suburbia.

Ce-i place : “Aş fi capabil să filmez orice moment interesant care mi se derulează prin faţa ochilor. Îmi place să montez filmuleţe, să ascult Ramones şi să mănânc”, spune George.

Ce nu-i place : “Nu suport să stau degeaba. Şi când mai lenevesc mă gândesc la „pasul următor”. Şi nu-mi plac fetele care se dau cu ruj roz şi băieţii cu şlapi”, spune tânărul.


PROFIL
Data naşterii: 25 iulie 1989, Bucureşti
Familie: necăsătorit
Studii: Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite