GALERIE FOTO Turul virtual al atelierelor şi grădinilor muzeale din Capitală şi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Ţăranului Român
Muzeul Ţăranului Român

În orice colţ al ţării v-aţi afla, vizitarea unui muzeu e la un click (sau mai multe) distanţă. Artă sau mineralogie, istorie naturală sau folclorică, noi am ajuns din Bucureşti în Sibiu şi Baia Mare. Click it!

Am pornit mai întâi prin Muzeul Aviaţiei din Capitală. În 1990 s-a aprobat înfiinţarea instituţiei. Acum, ea adăposteşte 24 de colecţii şi cinci arhive documentare, cuprinzând, în total, peste 15.000 de titluri care au aparţinut pionierilor aeronauticii româneşti şi mondiale, peste 20.000 de volume de specialitate, precum şi un parc cu 62 de piese muzeistice - aeronave, piese de artilerie, rachete antiaeriene, radare. Turul virtual al spaţiului de 60.000 mp nu este însă unul foarte bine pus la punct. Este nevoie de multe clickuri pentru a ajunge să străbateţi încăperile, iar timpul de încărcare al imaginilor este destul de mare,

muzee virtuale

Muzeul Ţăranului Român

Posesorul unor bogate colecţii de obiecte, adăpostit de o clădire-monument istoric, construită în stilul neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a adus în 1996 trofeul EMYA - European Museum of the Year Award. Accesând siteul Muzeului Ţăranului Român, în partea dreaptă, sus, un desen mic invită la un tur virtual. Vocea Ioanei Popescu, director de cercetare al MŢR, ne însoţeşte pe tot parcursul vizitei. În plimbarea prin cele 12 încăperi de la parter şi alte 11 de la etaj vă puteţi lipsi de sunet, însă cu ajutorul ghidajului aflaţi date precise şi interesante. Imaginile sunt realizate la o rezoluţie foarte bună, putând apropia până la opt ori obiectele expuse, şi timpul de încărcare este minim. În plus, tot din faţa calculatorului ajungeţi în atelierele muzeului. Turul este user-friendly, iar cu ajutorul siglei MŢR, vă întoarceţi la siteul propriu-zis al instituţiei.

muzee virtuale

Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa". Muzeul a fost înfiinţat la 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colecţii importante, incluzând monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale, fosile, moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă. Sediul actual a fost proiectat şi construit la sugestia şi prin eforturile Doctorului Grigore Antipa, director în perioada 1893 - 1944. Acum, instituţia se bucură, odată cu modernizarea clădirii, şi de un site performant. Turul virtual nu este unul foarte interactiv, însă oferă explicaţii şi fotografii sugestive. De asemenea, găsiţi tot aici şi un plan al muzeului - cele trei niveluri pe care este structurată expoziţia 

muzee virtuale

Muzeul Brukentha, Sibiu

În circuitul nostru online, ajungem la Sibiu. Aici, Muzeul Brukenthalîntregeşte rândurile instituţiilor culturale care oferă un preview muzeofililor. Un tur care se bazează mai mult pe informaţie decât pe imagine face trecerea de la arta europeană, cea românească şi cea contemporană, dar şi la istoria naturală, istoria farmaciei, arme şi trofee de vânătoare. Astfel, Cel mai Promiţător Brand Românesc, după cum a fost declarat în luna octombrie la a treia ediţie a programului iniţiat de către agenţia de branding şi design Seed Consultants, poate fi (şi) o destinaţie virtuală reuşită.

muzee virtuale

Complexul Naţional Muzeul Astra, Sibiu

Siteul Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu oferă posibilitatea vizitării virtuale a celor trei muzee dotate cu această facilitate: Muzeul în Aer Liber din Dumbravă, Muzeul de Etnologie Universală „Franz Binder", Muzeul de Etnolofie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus". Pentru fiecare, traseul este atent trasat, punctând fiecare obiectiv şi fiecare sală a muzeelor. Imaginile sunt grăitoare, iar, de departe, preferatul nostru a fost Muzeul în Aer Liber.

muzee virtuale

Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Cum ar fi dacă ne-am putea „transporta" oriunde, cu puterea şi viteza gândului? Atunci, vă invităm la MUZEU - este îndemnul de pe pagina turului virtual al Muzeului de Mineralogie din Baia Mare. Imagini la 360 de grade ne poartă prin sălile de expoziţie, printre vitrine. Admirăm zăcăminte, flori de mină, dar vizităm şi săli ale muzeului ce stau la dispoziţia diverselor evenimente. În încercarea de a fi cât mai complet, vizita cuprinde şi imagini din exteriorul instituţiei, însă - pe ansamblu - nu este atât de uşor utilizabil. 

muzee virtuale
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite