GALERIE FOTO Oprescu face promisiuni electorale la Zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, astăzi la deschiderea evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a grădinilor zoologice şi a parcurilor, că Grădina Zoologică din Bucureşti poate ajunge la nivelul grădinilor zoologice din afară, precizând că acest lucru s-ar putea întâmpla la începutul viitorului său mandat de primar.

Prezent astăzi la Grădina Zoologică din Capitală, edilul-şef, Sorin Oprescu, s-a declarat mulţumit de felul în care arată grădina din Băneasa, care începe să se apropie de standardele parcurilor din afara ţării. „Dacă celor mici le place, eu sunt foarte mulţumit. Am venit acum cinci luni să văd unde se odihneşte leul, dacă mănâncă, şi n-am avut niciun reproş pentru ceea ce se face aici. O felicit pe doamna director. Încercăm să extindem spaţiul zoo, e foarte greu, dar nu ne lăsăm. Pentru mine este mare lucru să văd mulţumirea pe chipul copiilor“, a declarat Sorin Oprescu.



De asemenea, primarul Oprescu adăugat că aşteaptă şi răspunsuri din zona justiţiei pentru a putea construi şi parcul zoologic. „Vreau să facem paşi înainte pentru copiii şi părinţii care vin aici. Cred că putem ajunge la nivelul grădinilor zoologice din afară, îndrăznesc să spun, la începutul viitorului meu mandat de primar, pentru că anul viitor am să candidez, iar dacă cetăţenii vor să continuăm să facem ceva împreună pentru acest oras, mă vor alege din nou. Eu lucrez în echipă. Lucrez cu bucureştenii. Şi m-am săturat să aud promisiuni de 20 de ani. Eu fac şi apoi raportez“, a mai spus edilul.

image

Marc, mascota zilei

Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor este sărbătorită în fiecare an la 9 august. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, organizează în perioada 6-9 august o campanie de educare a publicului privind importanţa protejării mediului şi a conservării speciilor.



Pentru acest eveniment au fost confecţionate mascote în mărime naturală, care reprezintă unele dintre animalele de la grădina zoologică, leul Marc fiind mascota zilei.


Copiii care au venit la Grădina Zoologică pot participa la concursuri de desene pe asfalt, cursuri de ecologie şi tombole cu premii.
Evenimentele vor continua şi duminică la Grădina Zoologică. Copiii vor completa la intare un talon de participare, în care vor trebui să găsească răspunsul corect pentru trei ghicitori cu animale. Taloanele se vor strânge în urnă, în fiecare zi având loc câte o extragere cu trei premii. Premiul cel mare este o bicicletă.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite