GALERIE FOTO Avocatul Cămătarilor şi al hoţilor maşinii lui Gigi Becali, săltat de DIICOT pentru escrocherii imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei avocaţi bucureşteni, faimoşi după ce au apărat diverse clanuri de interlopi, au fost reţinuţi pentru escrocherii imobiliare. Aproape 50 de percheziţii au fost efectuate în acest caz, iar operaţiunea a fost supravegheată din elicopter. Din gruparea infracţională care acţiona în sectorul 1 mai fac parte directorul unei filiale BCR şi un angajat de la Cadastru.

IMAGINI DE LA SEDIUL DIICOT UNDE AU FOST ADUŞI SUSPECŢII

Aproape un milion de euro au obţinut membrii reţelei din „afacerile“ în care au devenit aşa-zişi parteneri. Şapte fapte au fost probate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial  Bucureşti (DIICOT) care au informaţii că numărul escrocheriilor este de ordinul zecilor.

VEZI AICI CUM A ACŢIONAT MAFIA IMOBILIARĂ DIN TIMIŞOARA AJUTATĂ DE NOTARI ŞI FUNCŢIONARI

UPDATE Şmen de avocaţi de Bucureşti -Cum acţionau escrocii imobiliari

Procurorii însoţiţi de mascaţi au efectuat astăzi aproape 50 de percheziţii care au fost supravegheate dintr-un elicopter al Ministerului Internelor.

Avocatul Cămătarilor, pe lista neagră 

Surse apropiate anchetei susţin că unul dintre avocaţii reţinuţi este Sever Teodorescu, care i-a apărat în trecut pe membrii clanurilor Cămătaru şi Geamănu. Un alt apărător reţinut în acest caz ar fi Alecu Sichitiu, cel care l-a apărat pe Cătălin Marian Mavriche, ucigaşul lui Caiac.

Aceleaşi surse au mai precizat că s-a acţionat şi prin intermediul unui director al unei sucursale BCR din Bucureştii Noi.

Şmenuri cu ajutor de la Cadastru

Anchetatorii au lucrat timp de şase luni la anchetă în urma plângerilor primite de la păgubiţi.

„Suspecţii primeau informaţii de Cadastru despre terenuri părăsite de proprietari sau care nu aveau posibilitatea reabilitării unor imobile, în majoritate din sectorul 1 al Capitalei. În baza acestor informaţii, avocaţii cercetaţi în acest caz şi ceilalţi suspecţi făceau documente de proprietate şi acte false de identitate şi vindeau bunurile către persoane de bună-credinţă“, a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară”, procurorul-şef al DIICOT, Codruţ Olaru.

O altă metodă de lucru era punerea ca garanţie a imobilelor şi terenurilor respective pentru obţinerea de credite bancare.

Potrivit DIICOT, grupul era format din 25 de învinuiţi care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals.

În urma percheziţiilor de astăzi însă la audierile de la sediul DIICOT Bucureşti au fost aduse, 45 de persoane. Procurorii urmează să stabilească implicarea fiecăruia pentru a putea face propunerile de arestare preventivă.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite