Gabriela Firea taie fonduri de la biserici. Câţi bani ia de la Catedrala Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a iniţiat un proiect de rectificare bugetară prin care propune tăierea fondurilor alocate deja bisericilor, printre care şi Catedralei Mântuirii Neamului. Proiectul va fi discutat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit documentului, edilul Capitalei, Gabriela Firea, propune tăierea a 50 milioane lei promişi bisericilor la începutul anului, printre care 10 milioane lei pentru catedrala Mântuirii Neamului.

Alte fonduri tăiate sunt cele alocate iniţial pentru refacerea faţadei bisericii şi turnului clopotniţei (Mănăstirea Radu Vodă), consolidării scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelării bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita) şi reparaţiilor gardului (Parohia Ceauş Radu) etc.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, sunt tăiate 10 milioane de lei din banii alocaţi Patriarhiei Române pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, aceasta fiind cea mai mare sumă.

Pentru biserici mai rămâne alocat 1 milion de lei, pentru continuarea lucrărilor la 3 lăcaşuri de cult.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, de la învătământ se taie 13 milioane lei, 73 milioane lei de la protecţia mediului şi 64 milioane de la staţia de epurare de la Glina.

Pentru majorarea capitalului companiei municipale Termoenergetica se dau 22 milioane lei, iar subvenţia pentru transportul punblic este majorată cu 100 milioane lei, dar se taie 224 milioane lei din banii rezervaţi pentru cele 100 de tramvaie, fiindcă procedurile de achiziţie publică nu au fost finalizate, iar fondurile europene nu au fost încasate.

În ceea ce priveşte proiectele mari de infrastructură, se taie 8 milioane lei de la lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, iar proiectul rămâne cu 19 milioane lei în acest an, se taie 4,4 milioane lei de la străpungerea Nicolae Grigorescu, rămân 8,8 milioane lei, se dau 8,6 milioane lei în plus la parcarea park&ride de la capătul Şoselei Pantelimon si se ajunge la 27 milioane lei.

Societatea de Transport Bucureşti primeşte în plus 13 milioane lei.

Bugetul total general aprobat la începutul acestui an a fost de 8,7 miliarde lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite