Gabriela Firea: Societăţile municipale funcţionează potrivit legislaţiei în vigoare. Demersurile opoziţiei urmăresc doar capitalizarea de imagine politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea Inquam Photos / George Calin

Primarul general, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor companiilor care fac parte din Holdingul Municipal pentru a discuta despre decizia Curţii de Apel Bucureşti. Firea susţine că societăţile funcţionează potrivit legii şi se va uza de toate căile excepţionale de atac, decizia instanţei fiind definitivă, dar nu şi irevocabilă.

"Am organizat această întâlnire pentru că toţi cei care conduc destinul companiilor municipale şi-au exprimat preocuparea faţă de decizia Curţii de Apel, fiind îngrijoraţi atât pentru sutele de angajaţi pe care îi au în subordine cât şi pentru situaţia lucrărilor de utilităţi publice pe care le desfăşoară.  Doresc să îi asigur încă o dată pe cei peste 3.000 de angajaţi că societăţile municipale sunt legale şi funcţionale 100%, există cai excepţionale de atac a acestei decizii, hotărârea fiind definitivă dar şi nu irevocabilă. Am câştigat zeci de procese până acum pe acest subiect şi vom demonstra că toate serviciile publice ale Municipiului Bucureşti se desfăşoară în deplină legalitate! Aceste manevre politice se joacă de fapt cu serviciile publice ale Capitalei României, cu viaţă bucureştenilor şi nu vom permite acest lucru!", a declarat Gabriela Firea.

Firea susţine că demersurile opoziţiei ”nu urmăresc adevărul şi dreptatea ci doar capitalizarea de imagine politică”.

"S-a solicitat de asemenea şi demisia actualului prefect al Capitalei, doamna Speranţa Cliseru, pentru că, în calitatea să de prefect, ar fi dat aviz de legalitate pentru companiile municipale. În realitate, prefectul anterior, domnul Adrian Petcu a dat acest aviz de legalitate!  Această este numai una din nenumăratele situaţii în care se demonstrează că, de fapt, demersurile politice ale opoziţiei nu urmăresc adevărul şi dreptatea ci doar capitalizarea de imagine politică, indiferent de realitate şi interesul cetăţeanului", a mai spus Firea.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, reprezentanţii Direcţiei Juridice a instituţiei declarat nu numai că activitatea companiilor nu este în pericol ci că, mai mult decât atât, acestea au obligaţia să funcţioneze normal, să îşi gestioneze corespunzător capitalul social şi să îşi continue, conform graficelor de lucrări, proiectele începute. 

Totodată, juriştii au mai explicat că semnarea, în continuare, a contractelor de lucrări este legală, pentru că nu există un dosar de radiere sau desfiinţare a companiilor.

Instanţa a decis, săptămâna trecută, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale companiilor municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017.

Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegale, mai precis, au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi aşa cum ar fi fost nevoie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite