UPDATE Falimentul RADET. S-a aprobat înfiinţarea companiilor municipale care vor prelua activitatea de termoficare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea Inquam Photos / George Calin

La următoarea şedinţă, respectiv miercuri, judecătorul sindic ar putea declara falimentul RADET, a declarat marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu General, primarul Gabriela Firea. Proiectul privind înfiinţarea a două companii municipale care să preia activităţile RADET a fost aprobat, marţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

UPDATE  Proiectul privind înfiinţarea a două companii municipale care să preia activităţile RADET a fost aprobat, marţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de marţi a fost "Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării societăţilor pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. şi a Companiei Municipale Energetica Servicii Bucureşti S.A., în scopul continuării serviciul de alimentare cu energie termic".

Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi şase abţineri.

Înainte de şedinţa CGMB, reprezentanţii USR Bucureşti au anunţat că nu vor vota trei proiecte de hotărâri ale Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, pe care le consideră ilegale. "Vom cere retragerea de pe ordinea de zi a celor trei proiecte de hotărâre, unul de înfiinţare a Termoenergetica, al doilea de trasferare a serviciului de termoficare şi al treilea de revotare a unor proiecte care au fost deja votate anterior numai cu 50 plus 1", a spus consilierul general USR Roxana Wring.

Aceasta a cerut consilierilor generali să aprobe înfiinţarea a două noi companii municipale care să preia activitatea RADET, prin divizarea Companiei Municipale Energetica, anulată în instanţă. Gabriela Firea a declarat că aceasta este singura soluţie pentru salvarea sistemului de termoficare. Gabriela Firea a declarat că nu este vinovată pentru situaţia RADET ”Nu mă transform noaptea într-o creatură şi sparg ţevile RADET”, a declarat aceasta. 

”Este o problemă pe care am preluat-o de la vechile administraţii, mă refer la situaţia RADET. Aşa cum am mai spus, în şedinţa anterioară de instanţă judecătorul sindic a spus că, dacă la următorul termen, care este mâine, ANAF nu vine cu o propunere fermă, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe logica şedinţelor de instanţă este mai mult decât posibil ca judecătorul sindic să facă ce a anunţat deja, adică să declare falimentul Regiei. Problema se pune aşa: nu suntem noi vinovaţi de starea în care se află RADET-ul, dar acum avem răspunderea de a rezolva problema”, a declarat Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI RADET intră în faliment. Ce soluţii se vor adopta pentru a nu-i lăsa pe bucureşteni fără apă caldă şi caldura

Gabriela Firea a declarat că înfiinţarea companiei Termoenergetica este singura soluţie pentru salvarea sistemului de termoficare, arată hotnews.ro.

”Nu există posibilitatea înlocuirii acestuia (n.r. RADET), decât într-o perioadă foarte îndelungată de timp şi cu costuri foarte mari. Datoria noastră este să salvăm ce am moştenit, să reparăm toate conductele, să le reabilităm, să le modernizăm. Şi am început asta deja. Pentru a continua acest proces de modernizare, trebuie să existe o entitate care să preia RADET-ul, toţi angajaţii şi să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă şi căldură a cetăţenilor. Am scris şi CSAT şi Guvernului şi Parlamentului şi am atras atenţia. Există o legislaţie în vigoare care trebuie să fie respectată. Cine spune să nu votăm acest proiect, este o afirmaţie criminală la adresa cetăţenilor, o afirmaţie meschină. Soluţia discutată şi cu liderii grupurilor politice din CGMB este înfiinţarea a două companii municipale, Termoenergetica şi Termoenergetica Servicii. Dacă ar fi fost alte soluţii, cu siguranţă specialiştii ar fi venit cu aceste idei salvatoare. Din păcate, doar aceasta este soluţia şi nu este inventată nici de mine, nici de dumneavoastră, ci a reieşit din consultări”, a declarat Firea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite