Gabriela Firea: „E nevoie de reabilitare la Spitalul de Copii Marie Curie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că este necesară reabilitarea Spitalului de Copii Marie Curie din Capitală. De asemenea, edilul a anunţat că 177 de locuinţe au fost cumpărate pentru cadrele medicale.

„Ne vom implica, e nevoie urgenţă de aceste reabilitări în cadrul Spitalului de Copii Marie Curie. Un alt proiect pe Sănătate e cel referitor la continuarea centrului de oncologie pediatrică, este foarte mare nevoie de un astfel de centru, sunt paturi insuficiente, sunt dotări insuficiente în spitale, la ora actuală”, a declarat Gabriela Firea în faţa consilierilor Capitalei. 

Edilul a precizat că un al treilea proiect legat de Sănătate şi aflat pe ordinea de zi este legat de locuinţele pentru medici, asistente medicale şi personal auxiliar. 

„Ne dorim să-i convingem pe medici să nu mai plece să lucreze în străinătate, ci să rămâne în ţară. Avem un proiect prin care vom achiziţiona 600 de locuinţe, azi le avem pe primele 177, sunt apartamente cu o cameră, două camere şi trei camere”, a spus Firea.

Banii, redistribuiţi

În ceea ce priveşte faptul că se vor tăia bani de la spitalele aflate în coordonarea Primăriei Capitalei, Gabriela Firea a subliniat că nu e vorba de o tăiere de buget, ci de o redistribuire a banilor, în condiţiile în care aceştia erau alocaţi pentru consumabile care există pe stoc. 

„Suma va fi folosită tot de spitale”, a spus primarul.

Un alt domeniu prioritar, a completat edilul, este cel al consolidării clădirilor cu risc reismic. „În 27 de ani primăria a consolidat doar 20 de clădiri cu risc seismic”, a spus ea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite