Gabriela Firea a cerut sprijin de la 5 ambasade pentru cele 19 spitale din Capitală în plină răspândire a noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei Imagine: Facebook
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei Imagine: Facebook

Primarul general Gabriela Firea a anunţat că a trimis scrisori către ambasadele SUA, Germaniei, Chinei, Israelului şi Austriei pentru a fi trimise capitalelor statelor respective, în vederea solicitării unui sprijin pentru cele 19 spitale din Bucureşti.


Firea a precizat că a luat această decizie deoarece în Capitală sunt cele mai multe cazuri confirmate de Covid-19, din întreaga ţară, dar şi de persoane aflate în carantină.

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că a achiziţionat aparate pentru testarea persoanelor suspecte de infecţie Covid-19

„Am achiziţionat pentru Spitalul Victor Babeş aparatul care permite o viteză mult mai are mare de efectuarea a analizelor de testare, un sistem extracţie automată de acizi nucleici. De asemenea, prin ASPMB am finalizat achiziţia a două aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecţiei Covid-19 şi, de asemenea, derulăm în toată această perioadă în regim de urgenţă achiziţii pentru materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, la solicitarea spitalelor noastre, care sunt în număr de 19”, a spus primarul Capitalei.

Cui i-a scris edilul Capitalei

Firea a precizat că a trimis scrisori către ambasadele SUA, Germaniei, Chinei, Israelului şi Austriei pentru a solicita sprijin pentru spitalele din Bucureşti.

„Vreau să vă anunţ pe această cale că astăzi am transmis scrisori pentru a solicita sprijin către ambasadele SUA, Germaniei, Chinei, Israelului şi Austriei care, la rândul lor, să trimită aceste scrisori către primăriile din capitalele statelor respective în vederea solicitării unui sprijin necesar în această perioadă pentru cele 19 spitale din municipiul Bucureşti, având în vedere că în Capitala României se află cel mai mare număr de pacienţi în cele două spitale de boli infecţioase Victor Babeş şi Matei Balş şi, de asemenea, sunt cele mai multe persoane aflate în carantină, peste 550 de persoane, iar acest număr creşte în fiecare zi şi, de asemenea, aproape 4.000 de persoane aflate în izolare. De aceea, este de aşteptat ca numărul de cazuri deja confirmate cu test pozitiv să crească. Solicităm aşadar şi sprijinul ambasadelor pentru spitalele din municipiul Bucureşti”, a mai afirmat Gabriela Firea.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite