Gabriela Firea anunţă că Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata. Drumul expres până la Autostrada 1 mai aşteaptă

Gabriela Firea anunţă că Podul peste Şoseaua Virtuţii e aproape gata. Drumul expres până la Autostrada 1 mai aşteaptă

Gabriela Firea FOTO Mediafax

Gabriela Firea a anunţat miercuri măsurile pe care le-a luat după doi ani pentru fluidizarea traficului în Capitală, menţionând că proiectul „Penetraţie Ciurel” este aproape finalizat, omiţând însă să spună în ce stadiu este cea mai importantă parte din acest proiect, adică drumul expres până la Autostrada 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Traficul reprezintă, în momentul de faţă, cea mai serioasă problemă a Bucureştiului. Timp de 25 de ani nu s-a făcut aproape nimic pentru a se contracara efectul creşterii exponenţiale a numărului de vehicule care circulă în Capitală. De aceea, în primii doi ani de mandat ne-am concentrat eforturile în această direcţie, proiectele legate de trafic fiind, alături de cele din sănătate, prioritare pentru Primăria Capitalei, fapt reflectat şi în modul de alcătuire a bugetului Municipalităţii. Reînnoim parcul RATB cu 400 de autobuze noi, ultramoderne, am finalizat obiective de infrastructură foarte importante, care stagnau de ani de zile”, a precizat, miercuri, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Printre măsurile pe care Gabriela Firea a afirmat că le-a luat pentru fluidizarea traficului se numără şi construirea Podului hobanat peste Şoseaua Virtuţii din Capitală, despre care spune că este finalizat în proporţie de 85,5%, după cum informează Mediafax.

Podul de la Ciurel face parte însă dintr-un proiect mult mai amplu, respectiv „Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti Piteşti”, compus din două părţi.

Prima este construirea podului peste Şoseaua Virtuţii şi peste Dâmboviţa, iar a doua parte ar trebui să fie un drum expres care să ajungă până la Autostrada Bucureşti – Piteşti, ca o alternativă importantă pentru Bulevardul Iuliu Maniu. Practic, construcţia singulară a podului, fără cea mai importantă parte a proiectului, adică drumul expres, nu ar ajuta la fluidizarea traficului. Podul, fără acel drum expres în continuitate, ar prelua toate maşinile de pe Splai şi le-ar bloca pe Şoseaua Virtuţii.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut un bilanţ la doi ani de mandat, în care se plânge că a fost criticată constant de Opoziţie şi se laudă cu câteva realizări, printre care achiziţia unor autobuze turcoaz.

„Ştiu că exigenţele cetăţenilor sunt din ce în ce mai mari, e normal să fie aşa, dar în doi ani nu pot fi rezolvate toate problemele Capitalei. Se puteau revolutiona domenii, daca toata lumea din primarie, ministere, autoritati era la fel de determinata ca mine. Si daca legislatia, modificata abia acum, ne-ar fi permis. Important este să avem un plan pe care să-l urmăm cu tenacitate. Iar rezultatele nu vor întârzia să apară“, a scris Firea pe Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: