Gabriela Firea: Încercăm să nu repetăm greşeala fatală pe care a făcut-o Italia

Gabriela Firea: Încercăm să nu repetăm greşeala fatală pe care a făcut-o Italia

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a menţionat şi că a achiziţionat trei aparate de testare pentru coronavirus, mai rapide decât cele existente. FOTO captură video

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că bolnavii de coronavirus vor fi separaţi de cei infectaţ cu COVID - 19, dar care au şi alte patologii, astfel încât să nu fie repetată greşeala făcută de Italia. Firea mai anunţă şi achiziţia unor aparate PCR de testare a coronavirusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea a declarat, vineri seară, la Antena 3, că la nivelul Capitalei se iau măsurile necesare, astfel încât să nu se repete „greşeala fatală” făcută de Italia.
 
„Încercăm să nu repetăm o greşeală fatală pe care a făcut-o Italia, de aceea, ţin legătura permanent cu Ministerul Sănătăţii, astfel încât bolnavii de COVID - 19 să nu fie duşi în spitalele generaliste pentru a nu amesteca aceste tipologii de boli. De aceea, sub îndrumarea profesorului Streinu-Cercel, Spitalul Colentina devine spital-suport al Institutului Matei Balş, astfel încât pentru pacienţii care au două patologii, spre exemplu un AVC sau un infarct, dar suprapus s-au îmbolnăvit de COVID - 19, aceşti pacienţi nu se vor duce oriunde, la orice spital din Bucureşti şi nici la cele două spitale de boli infecţioase pentru că nu şi-ar putea trata prima patologie, ci doar pe cea respiratorie şi infecţioasă, ci vor merge cu toţii la Spitalul Colentina pentru a fi trataţi de o echipă mixtă din care să facă parte spre exemplu cardiologul sau neurochirurgul şi medicul de boală infecţioasă. În acest moment, este un efort pentru a dota Spitalul Colentina şi pentru a-i proteja pe medicii care sunt în fiecare zi pregătiţi, trebuie să facă faţă acestei noi situaţii pentru cariera lor, dar era nevoie de separarea pacienţilor”, a declarat Gabriela Firea. 
 
Firea a mai anunţat că a reuşit achiziţionarea a patru aparate de testare rapidă a coronavirusului.
 
„Am reuşit să achiziţionăm încă trei noi aparate PCR care au o viteză foarte mare de testare. De la şase-opt ore cât testează aparatele vechi existente până acum în ţara noastră, aceste PCR testează în trei ore şi cu o precizie foarte mare pentru că sunt de înaltă tehnologie. Săptămâna viitoare sperăm să achiziţionăm şi pe cel de-al patrulea. Din cele patru aparate, două aparate merg la Institutul Matei Balş, unul la Victor Babeş şi unul la Spitalul Colentina”, a mai spus Gabriela Firea.
 
Potrivit edilului, aceste aparate urmează să ajungă în Capitală în cel mult o săptămână şi jumătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: