Bilanţul furtunii din Bucureşti: 173 de intervenţii ISU în Ilfov şi 131 în oraş. Pantelimon, în continuare acoperit de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială a inundat Bucureştiul şi a dat peste cap traficul vineri după-amiază, când Capitala s-a aflat sub cod Portocaliu. Pompierii din cadrul ISUBIF au intervenit pentru extragerea apei acumulate în subsoluri şi case.

UPDATE  Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, situaţia de la ora 7.00 arată că, în urma fenomenelor meteorologice, s-au înregistrat 173 de intervenţii în judeţul Ilfov. Dintre acestea, 111 au fost la imobile de locuit, 50 la curţi şi 12 în locuri publice.
 
De asemenea, au fost 131 de intervenţii în Bucureşti, la 81 de imobile de locuit, 25 de curţi şi 25 de locuri publice.
 
„În desfăşurare, mai avem intervenţii în oraşul Pantelimon", au transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov, citaţi de News.ro

Potrivit Apa Nova, vineri, în Bucureşti s-au înregistrat fenomene de precipitaţie care au depăşit limitele medii lunare.

Astfel, în doar 30 de minute, de la ora 16.30 la 17.00, cantitatea de precipitaţii înregistrată în mai multe puncte de măsură a fost următoarea: la Pantelimon a fost o creştere de 50 litri / mp (49,6), de la 14,80 la 64,40; la Parcului a fost o creştere de 40 litri/mp, de la 14,60 la 53,80; la alte puncte de măsurare cum ar fi Colentina şi Dorobanţi creşterea a fost de peste 20 l/mp.

„Aceste ploi cu un caracter torenţial, căzute într-un interval foarte scurt de timp corespund probabilităţii de apariţie a unor astfel de fenomene ce pot apărea între o dată la 50 ani (de exemplu în zona Colentina), iar în zona Pantelimon de o dată la 100 ani", au arătat reprezentanţii Apa Nova.

UPDATE 20.50 Precipitaţiile căzute vineri în Bucureşti au depăşit limitele medii lunare, în zona Pantelimon înregistrându-se ploi care apar o dată la 100 de ani, iar în Colentina o dată la 50 de ani, informează Apa Nova Bucureşti.

Pantelimon inundatii FOTO Facebook

FOTO Facebook

Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au avut 134 de intervenţii pentru extragerea apei. Cele mai afectate au fost sectoarele 2 şi 3 din Capitală, dar şi oraşul Pantelimon, unde se intervine în continuare.

UPDATE Ploaia a dat peste cap şi semafoarele din Bucureşti, în câteva intersecţii fiind semnalizată culoarea roşie şi ce verde simultan. 

Semafoare bete

FOTO Facebook

UPDATE Ploaia abundentă de vineri după-amiază a afectat şi autobuzele STB din Capitală. Un călător a postat pe Facebook imagini cu un autobuz din care se scurg şuvoaie de apă.

Apa in autobuz

UPDATE Bariera de la trecerea cu calea ferată de pe Şoseaua Petricani a căzut peste autobuze, iar maşinile au rămas blocate în trafic, pe ambele sensuri de mers, mai bine de o oră, fără ca cineva să intervină. 

UPDATE: ANM a prelungit codul portocaliu de ploi valabbil în Bucureşti cu câteva ore, acesta fiind valabil până la ora 19:30.

Apa de ploaie a luat cu asalt şi Gara de Nord. 

Ploaia a provocat probleme şi în subteran: staţia de metrou Aviatorilor a fost inundată.

Apa metrou Aviatorilor FOTO Adrian Pogingeanu

FOTO Adevărul / Adrian Pogingeanu 

Şi în localitatea Pantelimon din Ilfov se acţionează pentru eliminarea apei de pe strada Brânduşelor şi strada Anton Pann. Tot în localitatea Pantelimon, strada Biruinţei este inundată.

Fântânile arteziene“ din Dobroeşti, Pantelimon: în imagini se pot vedea două guri de canalizare care au refulat, autoturismele rămânând blocate pe strada transformată într-un lac.

Inundatii Dobroesti

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată timp de 20 de minute, pe sensul spre Casa Presei Libere, din cauza unui cablu de servicii care a căzut pe reţea, au anunţat, vineri, reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB). Blocajul s-a produs între orele 16:00 - 17:00, pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel.

 Zona Aviatorilor

Pompierii au intervenit vineri după-amiază pentru a evacua apa din case, subsoluri şi de pe unele străzi din Bucureşti (în zona Grădinii Zoologice, str Erou Iancu Nicolae, dar şi pe strada Maşina cu Pâine) şi din Ilfov, acumulată în urma ploii, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

 Ploaie puternica in zona Crangasi din Bucuresti Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO Inquam / Octav Ganea

Potrivit ISU, echipajele intervin cu motopompe remorcabile şi transportabile.

    

„E blocat tot. La Piaţa Presei, apa e până la glezne. Nu poţi ajunge în nicio staţie decât prin apa adâncă de 15-20 cm“, ne-a transmis o cititoare. 

Video din zona Piaţa Presei/ Facebook Oana Despa

Şoseaua Colentina

Soseaua Colentina inundatie bucuresti FOTO Facebook

Peisaj de iarnă în Tulcea după o ploaie însoţită de grindină: gospodării acoperite de zăpadă VIDEO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite