FOTO VIDEO Orient Express a sosit în România. L-a aşteptat bunicuţa care s-a săturat de criza politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orient Express a ajuns în Gara de Nord fix la ora stabilită FOTO Bogdan Păvăloi
Orient Express a ajuns în Gara de Nord fix la ora stabilită FOTO Bogdan Păvăloi

Agitaţie mare în Gara de Nord a Capitalei înaintea sosirii celebrului tren Orient Express. Curioşii s-au strâns cu mic cu mare să admire vestita bijuterie venită tocmai din Franţa.

Peronul numărul 14 al Gării de Nord a fost împânzit de poliţişti şi agenţi de pază care supravegheau mulţimea de curioşi strânsă cu ocazia venirii celebrului tren Orinet Express în Bucureşti. Cei 42 de călători din ţări precum SUA, Belgia, Germania, Franţa, Anglia sau Austria au coborât veseli din tren şi au salutat jurnaliştii care îi aşteptau pe peron.

Cei mai mulţi dintre pasageri sunt trecuţi de vârsta a treia, îmbrăcaţi tipic, gentlemanii cu tricouri polo sau cămăşi şi pantaloni de stofă iar doamnele cu bluze înflorate, genţii de firma, însă nu foarte extravagante, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei sunt unii dintre milionarii europei.

Unul dintre curioşii de pe peron, când a auzit că pentru o excursie cu Orient Express trebuie să scoţi din buzunar aproximativ 7.000 de euro, a replicat: „Păi ce, noi ne comparăm cu ăştia? Eu nu am şapte lei să îmi iau o bere şi ăştia dau atâţia bani pentru o excursie”. Un cuplu se arăta chiar fascinat de luxul pe care îl oferă trenul. „Dacă aş avea banii ăştia şi mâine i-aş da pentru o asemenea excursie, este ceva ce faci o dată în viaţă”. Preţul exact al unei călători cu Orient Express este de 8.000 de euro pe ruta Paris - Istambul şi 6.000 de euro la întoarcere, pe ruta Istambul - Veneţia, potrivit lui Jean-Marie Moreaux, engineering manager al Venice Simplon Orient Express

Un francez, a patra oară în Bucureşti

La coborârea din tren, un domn, austriac la origine, dar care locuieşte în Franţa, a povestit cum a fost călătoria până la Bucureşti şi că a fost încântat de Sinaia. „Totul este perfect. Avem bucătari şefi din Franţa, iar mâncarea este absolut genială. Am venit de la Paris cu trenul şi până acum am străbătut ţări precum Franţa, Germania, Austria şi acum România. Prima oprire a trenului a fost la Sinaia. Mi-a plăcut foarte mult în Sinaia datorită aerului curat şi a munţiilor Carpaţi. Sunt pentru a patra oară în România. În ultimii patru ani am observat destul de multe schimbări în bine, mai ales în Bucureşti”.

Cu toate că a trecut o oră de când Orint Express a ajuns în Gara de Nord în jurul trenului se tot aflau curioşi care îl admirau şi făceau poze. Copiii atingeau blazonul trenului şi se întrebau dacă este sau nu făcut din aur.

Luxul franţuzesc, popas în sărăcie: o bunicuţă a venit să vadă trenul şi să îşi spună oful faţă de situaţia politică a ţării

În ciuda problemelor financiare pe care a susţinut că le are, o femeie în vârstă de 66 de ani a venit în Gara de Nord, cochet aranjată şi rujată pentru a întâmpina luxosul tren.





În faţa camerei de filmat ea s-a destăinuit şi a explicat situaţia materială dificilă în care se află, totodată a adresat un mesaj tuturor politicienilor din România.

„Mă numesc Cristiana Maldet şi sunt pensionară, am aproape 66 de ani, am muncit la întreprinderea Tricodava care acum nu mai este şi am o pensie mizerabilă, de două milionae şi ceva. Am venit de-acasă special ca să văd Orient Express şi cu lacrimi în ochi vă spun că m-am săturat de viaţa aceasta. Pe când românii vor fi şi ei mai fericiţi, mai bogaţi. De 45 de ani aud că suntem cea mai săracă ţară. Sunt prea mulţi parlamentari, suntem o ţară mică”, se plânge femeia, spunând că după 39 de ani de muncă nu se mai ajunge cu pensia.

Orient Express, următoarea staţie: Varna

Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre Istanbul.

Trenul compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.

În acest an, trenul tranzitează România în perioada 2 – 10 septembrie, oprind luni dimineaţa, la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, iar luni după-amiaza va ajunge în Bucureşti. Marţi, de la ora 9.00, trenul îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

Orient Express se întoarce de la Istanbul la 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta la 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ 5 ore în Sinaia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite