Fotografia unui biciclist bucureştean a primit peste 11.000 de like-uri într-o zi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este fotografia care în mai putin de 24 de ore a "strans" peste 11 mii de "like-uri".
Aceasta este fotografia care în mai putin de 24 de ore a "strans" peste 11 mii de "like-uri".

Până în urma cu un an, primarul Sorin Oprescu se lăuda că în Bucureşti există 170 de kilometri de piste pentru biciclete. "170 de kilometri! Liniari!" După ce poliţia a constatat că pistele erau ilegale, domnul primar a afirmat că pistele au fost realizate "la presiunea Uniunii Europene".

La aproape un an de la declaraţii, oamenii nu înţeleg unde a dispărut... "presiunea Uniunii Europene". Pentru că Bucureştiul nu are niciun traseu viabil cu piste pentru biciclete. Iar problema a atras atenţia. Tot mai des oamenii protestează faţă pe problema pistelor.

Asta s-a întâmplat şi ieri, când pe reţeaua de socializare Facebook a apărut o fotografie* cu "un mesaj" :

"A zis domnul primar că dacă strâng 10.000 de "like-uri" ne face piste pt. biciclete"

Am dat "like" fotografiei. Însă nu am distribuit-o deoarece consider că, în general, protestul trebuie să iasă din mediul virtual.

Astăzi, când am văzut că fotografia a adunat peste 11.000** de like-uri, mi-am dat seama că numărul celor care au înţeles mesajul este foarte mare. Iar dacă peste 11.000 dintre cei care au văzut fotografia au ales să răspundă mesajului autorilor, am considerat că această iniţiativă trebuie promovată.

De ce? Pentru că până acum nicio instituţie nu a respectat legea în privinţa pistelor ilegale.

Niciunul dintre cei vinovaţi pentru recepţia şi plata ilegală a pistelor nu a fost tras la răspundere. Mai mult, ei sunt plătiţi în continuare din banii cetăţenilor. Iar din poziţiile pe care le ocupă, semnează în continuare contracte de zeci de milioane de Euro! Poate acesta este motivul pentru care sunt menţinuţi în funcţie.

De aceea, dacă zecile de petiţii au rămas fără rezultat, ce ar fi dacă fotografia ar strânge... 50.000 de "like-uri" ?

Ar fi un lucru bun. Nu cred că vom rezolva problema pistelor, dar cred că vom informa 50.000 de oameni că în Bucureşti avem o problemă nerezolvată. Ca multe altele.

Aşa că... LIKE & SHARE !

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

--------------
* Povestea pozei

** La momentul publicării articolului, fotografia avea 12.539 de like-uri

Fotografia VirusBike
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite