FOTOGALERIE Uite ce se poate face din cutiile de energizant: portretul lui Obama, machete de avioane, zeităţi indiene şi steagul dacic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie internaţională de băuturi energizante a organizat un concurs de creaţie: participanţii trebuiau să folosească cutiile de aluminiu în care este ţinută băutura pentru a crea diferite obiecte de artă. Expoziţia cu toate piesele este deschisă încă de ieri până la 23 octombrie între orele 10-20, în centrul Capitalei, în Piaţa George Enescu.

Red Bull Art of Can este o competitie naţională care include opere de artă din domenii diferite si care au la bază un lucru in comun – toate sunt inspirate de sloganul băuturii si create din bine cunoscutele doze. 425 de artişti non-conformişti din toată ţara s-au inscris in concurs iar expozitia şi-a deschis porţile pe ieri.

image

APASĂ PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

Având ca materie primă aluminiul, artiştii români au avut la dispoziţie două luni pentru a realiza adevărate opere de artă. Au construit, au sculptat, au unit, lipit, au folosit ciocanul sau bormaşina, banda adezivă, sarma sau lipici si au exprimat arta in felul lor

Proiectul Red Bull Art of Can şi-a desemnat câstigătorii la gala inaugurală a expozitiei care a avut loc ieri. Galeria de artă va fi deschisă până la 23 Octombrie, între orele 10-20, în Piata George Enescu (vis-a-vis de Ateneul Român) din Bucureşti, intrarea fiind liberă.

Locul 1 a fost câştigat de către Mihai Ţurcanu cu lucrarea Time Warp. Premiul constă intr-o excursie de o săptămână la New York, pentru două persoane şi participarea la un workshop ţinut la Muzeul Guggenheim New York.

Piese de artă făcute din cutii de energizant

APASĂ PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

Locul 2 i-a revenit lui Cătălin George Oţelea pentru lucrarea Prinde-mă dacă poţi (să zbori). Premiul doi a fost recompensat cu o excursie de 3 zile la Veneţia, pentru două persoane, pe perioada Expozitiei Internationale de Arta organizata de “La Biennale di Venezia”.

Locul 3 l-a ocupat Andrei Toader, cunoscut in lumea artistică sub pseudonimul de Argaetic, pentru lucrarea Autoportret mozaic. El a primit o excursie de trei zile in Bilbao, pentru două persoane. Excursia include intrari la muzeele din oras, inclusiv Guggenheim Bilbao.

Piese de artă făcute din cutii de energizant

APASĂ PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

Câteva dintre vedete autohtone au venit deja să vadă expoziţia. Printre acestea se numără actorii Claudiu Bleonţ, Vladimir Draghia, cântăreţul Cornel Ilie (Vunk), precum şi prezentatorii tv Cătălin Ştefănescu, Roxana Iliescu, Nelu Barbu şi Sorina Tite.

Arta de a crea capodopere din doze de Red Bull îşi are începutul în 1999. Expoziţii au avut loc pretutindeni în lume, din Europa şi până în Noua Zeelandă. Ţări precum Austria, Germania, Olanda, Elveţia, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore şi SUA au inspirat artişti să îşi creeze propriile opere de artă din aluminiu.
 

image

APASĂ PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite