FOTOGALERIE Top 5 cele mai tari atracţii extreme din Capitală. Vezi ce nu trebuie să ratezi vara aceasta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de adrenalină din Bucureşti nu trebuie să plece din oraş pentru a avea parte de atracţii extreme. Capitala adăposteşte tot felul de astfel de senzaţii tari.

Chiar dacă unii nu se aşteptau, Terra Park, cel mai mare parc de distracţii din Bucureşti, amplasat în cartierul Militari ocupă ultimul loc în topul realizat de B365.ro. Aici fiecare echipament de distraţie costă mai mult sau mai puţin în funcţie de nivelul de adrenalină. Astfel, pentru senzaţiile tari trebuie să plăteşti 12 puncte, echivalentul a 12 lei, în timpul săptămânii, şi 15 lei în weekend.

Printre atracţiile extreme din parc se numără Willis Tower, un turn de 53 de metri înălţime în care eşti urcat şi coborât cu viteză atunci când te aştepţi cel mai puţin, Toltec Pendula, care te ridică, te lasă, te roteşte, te învârteşte, Insula Paştelui: Moai sau „Ciocanele", cum i se zice în popor, şi montagne russe-ul Trans-Siberian Express.

Locul patru în topul celor mai tari atracţii extreme este kartingul, şi anume cel din parcarea AFI Palace Cotroceni. Pista destinată cunoscătorilor acestui sport are 350 de metri şi a fost inaugurată acum trei ani. Cele opt karturi disponibile pot atinge o viteză de până la 40 de kilometri pe oră. Preţul unei ture cu kartul ajunge la 35 de lei pentru 10 minute. De asemenea, în Capitală mai există pistă de karting în Tunari şi în Pipera.

image

CLICK pe fotogalerie pentru imagini cu atracţiile extreme din Bucureşti!

Dacă tot nu eşti convins poţi încerca escalada, atracţie extremă care ocupă locul trei în acest top. Pereţii căţărabili îţi pun tot felul de piedici. Acest sport este o adevărată artă a strategie. Amatorii pot experimenta această senzaţie în Cârngaşi, pe bulevardul Constructorilori, unde se găsesc pereţii sălii Galactic Gym, cea mai mare sală de profil din România. Aici, pasionaţii de escaladă au parte de 3.000 de metri pătraţi de pereţi căţărabili. Biletul de intrare costă 55 de lei, preţ care include şi echipamentul şi instructorul. De asemenea, alte două astfel de săli se găsesc în zonele Baicului şi Universitate.

Cei care însă cred că aceste trei sporturi nu au nimic extrem, pot încerca Bungee Jumping. O săritură de la 60 de metri înălţime, în gol, legat doar cu o coardă elastică prinsă de locul de unde se efectuează săritura. Asta înseamnă bungee jumping-ul. Acest sport poate fi practicat de amatori în parcul Herăstrău, la un preţ de 120 de lei pentru o săritură individuală, sau 180 de lei pentru o săritură în tandem.

Primul loc în top cinci cele mai tare senzaţii extreme din Capitală este ocupat de paraşutism, iar cei care vor să practice acest sport trebuie să meargă pe aerodromul din Clinceni. Amatorii pot să facă cursuri de paraşutism gratis, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani, şi la un preţ de 17 euro pentru fiecare săritură, pentru cei de peste 21 de ani.

De asemenea, amatorii care vor doar să încerce această atracţie extremă pot plăti 120 de euro pentru o lansare şi vor sări în tandem cu un instructor.

TOPUL 5 CELE MAI TARI ATRACŢII EXTREME DIN CAPITALĂ:

1. Paraşutism

2. Bungee Jumping

3. Escaladă

4. Karting

5. Terra Park

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite