FOTOGALERIE Protest în IOR: locuitorii nu vor ca zona de parc retrocedată să fie transformată în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii nu vor ca în zona retrocedată să fie construite clădiri
Protestatarii nu vor ca în zona retrocedată să fie construite clădiri

După ce mai multe pancarte au apărut în parcul IOR acum două săptămâni, locuitorii din sectorul 3, s-au decis să protesteze pentru ca parcul să nu fie transformat într-un şantier, unde să fie ridicate clădiri sau o zonă comercială. Reprezentanţii asociaţiei spontane „Prietenii parcului IOR” au protestat prin plantarea unui pomişor pe zona retrocedată de parc.

Cea mai mare parte a oamenilor care au participat la protestul organizat astăzi în parcul IOR se declară nemulţumiţi de faptul că cele 12 hectare retrocedate de Adriean Videanu, în anul 2005, ar putea găzdui mai multe clădiri destinate birourilor sau zonelor comerciale. 

„Prietenii parcului IOR”, o asociaţie care s-a format spontan şi care luptă pentru păstrarea spaţiului verde din parc, crede că lupta pentru parcul IOR trebuie să continue prin cât mai multe semnături obţinute de la cei care simt la fel.
„Noi ne dorim un singur lucru, ca Primăria Generală să ia legătura cu femeia care a primit terenul şi să încerce să îi facă o ofertă, să îi ofere un alt teren în schimbul celui din IOR” , a povestit Marius Matei, membru al asociaţiei spontane.

La ora 12.00, în faţa bisericii de lemn din parc, s-au adunat peste 100 de persoane nemulţumite de retrocedarea făcută în anul 2005. Aceştia au semnat pe tabelul pe care îl ţinea un protestatar, sperând că în acest fel, cel mai important parc al sectorului 3 să rămână zonă verde.

După ce mulţimea s-a mobilizat, a plecat împreună cu coordonatorul "Prietenii parcului IOR" , Răzvan Vastea, pentru a protesta într-un mod mai puţin obişnuit, plantând un pomişor.

„Este vorba despre un protest simbolic, care să demonstreze că vrem ca acest spaţiu să rămână verde”, a decarat, pentru Adevărul, Răzvan Vastea.

Consilier PNL, Sector 3: „Zarurile au fost aruncate, încercăm să le întoarcem“

La protest a luat parte şi Bogdan Brătianu,  unul dintre consilierii locali de la Primăria Sectorului 3, care spune că nu deţine foarte multe informaţii despre proiectul ce urmează să fie dezvoltat pe suprafaţa zonei retrocedate.

Consilierul PNL povesteşte că nu ştie ce fel de construcţie va fi ridicată în zona retrocedată din parcul IOR, dar ştie clar că „ceva” se va construi. Este însă optimist şi declară că zarurile aruncate de Primăria Generală pot fi întoarse, dacă autorităţile şi locuitorii din sectorul 3 îşi doresc cu putere acest lucru.

Cât despre instalarea pancartelor cu inscripţia „zonă retrocedată” , acesta spune că au fost amplasate abia acum pentru a aduce în atenţia opiniei publice problematica retrocedării din parcul IOR. Faptul că Primăria Generală a fost acţionată în instanţă de Primăria Sectorului 3, poate fi explicat simplu : „Încercăm toate căile de atac pentru a rezolva problema” , a completat Bogdan Brătianu.

Partea de parc retrocedată Mariei Cocoru nu mai este clasificată ca fiind zonă verde de peste 20 de ani, deoarece „acolo trebuiau să fie construite mai multe clădiri administrative ale Primăriei, care din diverse motive nu au mai fost ridicate” .

Centralizarea tuturor semnăturilor obţinute se va face abia luni, atunci când reprezentanţii asociaţiei „Prietenii parcului IOR” vor începe demersurile pentru recuperarea zonei cu probleme din parcul acest parc.

Lista cu semnăturile obţinute va fi dusă la Primăria Sectorului 3 pentru a demonstra numărul mare de oameni care îşi doresc ca zona retrocedată din parcul IOR să nu se transforme în zonă de clădiri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite