FOTOGALERIE Partea nevăzută a celui mai mare parc de distracţie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Divertiland este cel mai mare parc de distracţii din România FOTO Ionuţ Ungureanu
Divertiland este cel mai mare parc de distracţii din România FOTO Ionuţ Ungureanu

Surpriza celui mai mare parc de distracţii din România, Divertiland, întins pe 7,2 hectare cu 22 de tobogane cu apă cu viteze mari, 4.200 de metri pătraţi de plajă, piscină de 1.200 de metri pătraţi cu 33 de moduri diferite de a face valuri şi multe alte atracţii se află de fapt tocmai în dedesubtul lui. Este vorba de un sistem ce a costat 15% din investiţia iniţială.

Reprezentanţii Divertiland au explicat care sunt noile investiţii aduse, care sunt planurile pentru perioada următoare, dar şi cum funcţionează sistemul automatizat prin care apa se păstrează curată.

Potrivit acestora, în spatele parcului de distracţii situat lângă cartierul bucureştean Militari, la kilometrul 13 adiacent autostrăzii Bucureşti-Piteşti, stă ascuns un sistem extrem de performant care a costat nici mai mult nici mai puţin de 15% din investiţia iniţială. Parcul foloseşte tehnologie de ultimă oră, pentru a asigura apă de cea mai înaltă calitate pentru piscinele sale.

„Sumele investite au fost îndreptate către implementarea sistemelor de tratare a apei-sistemele de recirculare, filtrare şi dezinfectare, toate importate de la producători europeni de top, care sunt proiectate şi implementate conform standardelor germane, cele mai stricte standarde internaţionale în domeniu.  Acest sistem este de top, este «Rolls Royce-ul» apei de piscină. Tocmai din acest motiv am vopsit piscinele cu alb pentru a se vedea cât de curată este apa, oamenii vor putea vedea, dacă apa nu va fi curată, că are şi cea mai mică impuritate”,  a declarat directorul general al parcului, Alexis Paizis.

Este vorba de un sistem pentru apă de piscină care a fost automatizat la maximum aşa încât, potrivit reprezentanţilor Divertiland, să fie evitată cât mai mult implicarea omului în acţionarea lui şi, deci, şi evitarea unor erori umane. Întregul sistem de funcţiuonare a parcului acvatic este controlat, în acelaşi timp, fie prin camera de control, fie chiar printr-un smartphone.

În ceea ce priveşte siguranţa, reprezentanţii parcului de distracţii se laudă cu un nivel de siguranţă care depăşeşte standardele româneşti în domeniu, un serviciu de salvamar în două ture pe zi (35 de salvamari pe tură în timpul perioadelor de vârf), dar şi cu o echipă proprie de mentenanţă, care face verificări de rutină zilnic.

Noul sezon aduce facilităţi noi, printre care mai multe locuri de mâncare, mai multe zone dedicate copiilor şi activităţi zilnice adresate celor mici, precum şi noi opţiuni de distracţii, cum sunt lecţiile de surfing în unica piscină cu valuri din Bucureşti. Alte atracţii noi sunt sesiunile de Stand Up Paddle pe cel mai lung râu leneş din Bucureşti, dar şi săriturile spectaculoase din bungee dome.

Paintball pentru copii şi adulţi

O altă investiţie adusă de organizatori este o zonă de paintball nou-nouţă, care va fi dotată cu cel mai nou echipament în domeniu. Zona de paintball va avea două părţi principale: una adresată adulţilor şi una pentru copii, fiecare dintre ele având echipament specific publicului ţintă. Iar, spre deosebire de parcul acvatic, potrivit reprezentanţilor, zona de paintball va fi deschisă pe parcursul întregului an.

Investiţii, cifre

Investiţia iniţială a fost de 25 de milioane de euro la care se adaugă încă 500.000 de euro, cea de anul acesta. Parcul de distracţii se întinde 4,2 hectare, iar parcare de 850 de locuri pe 3,2 hectare. Divertiland are 175 de angajaţi, iar capacitatea zilnică de vizitatori este de maxim 3.500 de persoane pe zi.
Parcul are 2.600 de şezlonguri cu 2.600 de umbrele, 1.000 de saltele gonflabile, punct de prim ajutor, 35 de salvamari fiind prezenţi în parc la orele de vârf.  

Tobogane

22 de tobogane, cea mai înalt fiinde de 17 metri, lungimea medie de 190 de metri şi viteza maximă de 65 de kilometri pe oră.

Atracţii pentru copii

72 de atracţii şi jocuri, tobogane, Fortăreaţa Ploii, Aqua Spray, toate într-o capacitate maximă de 160 de copii.Parcul conţine trei zone de plajă întinse pe 3.800 de metri pătraţi, dar şi 22 de pavilioane VIP private cu internet Wi-FI, şezlonguri, masă şi scaune, frigider care pot fi rezervate din timp.

În ceea ce priveşte mâncare, Divertiland are mai multe restaurante pentru toate gusturile care pot găzdui 1.000 de oaspeţi pe oră.

Potrivit organizatorilor, anul trecut 25.000 de oameni au vizitat parcul, anul acesta fiind aşteptaţi circa 160.000 de oameni.

„Am observat o diferenţă majoră între clienţii români şi cei din alte ţări. În America, o parte dintre clienţi vin dimineaţa şi pleacă după-amiază, alţii vin după-amiază şi pleacă seara, în România oamenii vin şi stau opt ore. Astfel că am realizat că trebuie să facem tot posibilul ca să nu existe plictiseală, opt ore să nu fie de ajuns ca oamenii care vin în parc să simtă că au stat degeaba”, a mai spus Paizis. 

Potrivit directorului, Divertiland este o investiţie foarte mare care se va întinde pe o perioadă lungă, în afară de parcul acvatic existând şi alte planuri în împrejurimi care vor fi anunţate „destul de curând”. Întregul plan de afaceri se întinde pe cinci ani, iar, potrivit reprezentanţilor Divertiland,  se va ajunge la o investiţie totatăl de circa 100 de milioane într-un parc întins pe 16 hectare. 

Cu trenul spre parcul de distracţii

Transportul este acoperit în prezent printr-un autobuz care face legătura dintre oraş şi parc, dar organizatorii susţin că în curând va exista chiar şi varianta de a veni la parc cu trenul. „O investiţie foarte mare este propria noastră gară, care se construieşte chiar acum şi care va fi deschisă în timpul verii”, a mai explicat directorul general.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Divertiland, cel mai mare parc acvatic din ţară, se deschide de Ziua Copilului

FOTO Atracţiile celui mai mare parc de distracţii din România: trei zone de food-court, lecţii de surfing pentru 160.000 de vizitatori şi 25,5 milioane de euro

FOTO Cel mai mare parc de distracţii din România se deschide pe 1 iunie. Organizatorii anunţă reduceri de 80% pentru abonamente

FOTOGALERIE Giganticul parc de distracţii Divertiland se deschide în curând. Trei lucruri pe care nu le-ai mai văzut în România

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite