FOTOGALERIE DigitalZoo, grădina zoologică online: animale VIP, lecţii de biologie şi fotografii artistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul site care oferă pasionaţilor de zoologie imagini video live din cuştile animalelor de la Grădina Zoologică Băneasa s-a lansat azi. Dezvoltatorii spun că portalul trebuie să ofere o educaţie copiilor, pe care nu o găsesc în manualele de la şcoală.

Grădina Zoologică Bucureşti, împreună cu UPC şi Animal Planet, a lansat azi site-ul digitalzoo.kappa.ro, prin care utilizatorii, indiferent de vârstă, pot observa comportamentul animalelor 24 de ore din 24, cu ajutorul unor camere video amplasate în cuştile animalelor.

Dezvoltatorii portalului au explicat că menirea lui este de a oferi copiilor o educaţie în domeniul biologiei, care nu se regăseşte în manualele de la şcoală. „De exemplu, dacă un copil trebuie să facă un referat despre comportamentul tigrului, poate observa acest lucru cu ajutorul site-ului nostru. În manualele de biologie se arată doar caracteristicile generale ale acestei specii‟, susţine unul dintre reprezentanţii dezvoltatorilor.

image

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Grădina Zoologică Bucureşti!

Astfel, cei care vor accesa site-ul vor avea posibilitatea să urmărească live comportamentul leului, tigrului, lemurienilor, pelicanilor, tamarinilor sau coatiilor, cei mai noi membri ai familiei de la Grădina Zoologică Bucureşti. În plus, utilizatorii pot să adopte, virtual, unul sau mai multe animale.  

Noul site este construit pe o platformă veche, destinată aceluiaşi lucru. Structura întregului website a fost regândită, iar conţinutul actualizat. Noul website Digital Zoo vine în ajutorul utilizatorilor cu o structură mult mai simplă, care facilitează navigarea şi accesul în zonele de interes. Galeria multimedia, care include imagini şi clipuri video cu animalele de la Zoo, este mult mai bine evidenţiată. Suportul video și fotografiile din această galerie completează conţinutul şi îi ajută pe exploratorii portalului să înţeleagă mai bine secretele vieţii animalelor sălbatice.

Digital Zoo îi conectează pe oameni la un univers fascinant, îi ajută să descopere lucruri noi şi le oferă acces liber la o serie variată de resurse multimedia. Proiectul a depăşit zona online a platformei - este o experienţă în sine, unică, prin care reușim să-i aducem pe utilizatorii de Internet, iubitori de animale, mai aproape de ceea ce îi pasionează şi interesează‟, susţine Adriana Bădin, director Marketing, Comunicare şi PR în cadrul UPC România.

image

CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

Grădina Zoologică Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1955, însă nu sub forma actuală, ci a unui mic "colţ zoologic". Până în anul 1959, efectivele de animale s-au concentrat progesiv în colţul zoologic Băneasa, care, mai târziu, a devenit Grădina Zoologică Bucureşti.

Vizita la Grădina Zoologică este un moment important în dezvoltarea oricărei persoane. Cu toții ne aducem aminte de momentul în care am fost duși să vedem, pentru prima oară, animalele exotice. Tocmai din acest motiv, Digital Zoo este o modalitate extraordinară de a le oferi tuturor curioșilor posibilitatea de a ne vizita  printr-un simplu click. Ne bucurăm de acest parteneriat și odată cu noua interfață ne dorim să atragem și mai mulți vizitatori, atât online, cât și offline‟, a spus Anca Oprea, director al Gădinii Zoologice București.

Zoo Bucureşti acoperă o suprafaţă de 5.85 hectare şi deţine în jur de 150 de specii şi subspecii, aparţinând atât faunei exotice, cât şi faunei autohtone. Grădina zoologică este deschisă în fiecare zi, începând de la ora 9.00.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite