FOTOGALERIE Şeful Poliţiei Locale afirmă că cifrele referitoare la achiziţii prezentate de comisia CGMB sunt false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţincu, şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB), a ţinut azi să dezmintă acuzaţiile formulate la sfârşitul săptămânii trecute de o comisie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) referitoare la realizarea unor achiziţii la preţuri exagerat de mari.

Astfel, Ţincu a afirmat că cifrele prezentate de consilierul municipal Ioan Gâf-Deac, preşedintele comisiei, sunt false, iar pentru a-şi proba afirmaţiile el a prezentat şi contractele prin care au fost făcute achiziţiile, precum şi mostre din produsele care au fost cumpărate.

Potrivit datelor prezentate de Ţincu, Poliţia Locală a cumpărat o anvelope de iarnă pentru Dacia Logan cu 292,17 lei pe bucată şi anvelope de iarnă pentru Dacia Duster cu 654,19 lei pe bucată. De asemenea, au mai fost achiziţionate tricouri cu 35 de lei bucata, veste reflectorizante cu 63 de lei bucata şi pălării pentru femei cu 110 lei bucata, precum şi saci menajeri la preţuri de 3,9 lei rola şi 5,5 lei rola. A fost achiziţionată şi un acumulator auto cu 286 lei.

În raportul prezentat săptămâna trecută de Ioan Gâf-Deac se arăta că instituţia a achiziţionat pneuri cu 2.999,63 lei bucata, tricouri cu 174,12 lei bucata, veste reflectorizante cu 428,38 lei bucata, pălării cu 428,38 lei bucata, acumulatori auto cu 3.436,8 lei bucata şi saci pentru deșeuri cu 83,5 lei bucata.

Şeful Poliţiei Locale afirmă că cifrele referitoare la achiziţii prezentate de comisia CGMB sunt false

CLICK pe imagini pentru a vedea produsele cumpărate de Poliţia Locală!

Cifrele au fost calculate pe baza planului anual de achiziţii al PLMB pentru 2011. Ţincu a precizat însă că acesta conţine date estimative. “Un program anual de achiziţii se face înainte de aprobarea unui buget, în mod estimative, ceea ce înseamnă că atunci când se aprobă un buget, acela se execută. Se face un plan înainte şi se schimbă conform bugetului aprobat”, a spus Ţincu.

“Ceea ce s-a prezentat în Consiliu legat de programul anual de achiziţii mie mi-a dovedit că fie nu se cunoaşte, fie e o rea intenţie în a înţelege că un capitol bugetat de ordine şi siguranţă publică trebuie tratat într-un alt mod decât l-a gândit domnul Gâf-Deac”, a mai spus Ţincu.

Acesta a mai afirmat că membrii comisiei care a verificat activitatea instituţiei nu au respectat procedura şi nu au prezentat şi acesteia raportul, înainte de a-l face public. Şeful Poliţiei Locale a mai arătat că membrii comisiei nu au solicitate contractele prin care au fost realizate achiziţiile. “Eu o socotesc că a fost o manipulare care nu ţine de o instituţie de ordine publică”, a mai spus şeful PLMB.
În ceea ce priveşte ponderea mare a achiziţiilor directe făcute de instituţie anul trecut, de 60%, semnalată de asemenea de raportul comisiei, Ţincu a afirmat că aceasta nu a fost calculată deocamdată, dar că această procedură a fost justificată în fiecare caz.

Ţincu i-a cerut lui Gâf-Deac să-şi prezinte scuze public pentru afirmaţiile făcute, în caz contrar urmând să-l acţioneze în instanţă. “Eu îi solicit în mod direct să-şi ceară scuze public, în mod deosebit cetăţenilor, în faţa şi evidenţa acestor probe, să-şi ceară public scuze faţă de cetăţeni pe baza datelor false pe care le-a prezentat la nivelul Consiliului General”, a spus Ţincu.

În replică, Gâf-Deac a afirmat că nu are de ce să-şi ceară scuze. “Nu sunt date false, nu am de ce să-mi cer scuze. Sunt actele pe care dânsul ni le-a furnizat sub semnătura dânsului. Pregătesc şi eu o expoziţie în genul expoziţiei domnului Ţincu, voi înrăma cu nişte rame ieftine, nu am resursele dânşilor, contractele prin care 500.000 de euro au ajuns la firma privată de body-guarzi care a dat amenzi. Eu aştept demisia domnului Ţincu, nu scuzele, pe mine nu mă încălzesc scuzele, nici pe bucureşteni, aştept demisia şi tragerea la răspundere pentru încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice”, a spus Gâf-Deac. Consilierul municipal a mai arătat că membrii comisiei au solicitat contractele prin care au fost făcute achiziţiile, dar că acestea nu le-au fost puse la dispoziţie de instituţie, care le-a transmis doar o listă cu bunurile cumpărate. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite