FOTO VIDEO Cum o să arate sala culturală care va fi construită pe spaţiul verde din Parcul Titan din Capitală

FOTO VIDEO Cum o să arate sala culturală care va fi construită pe spaţiul verde din Parcul Titan din Capitală

Aşa o să arate sala culturală din parc FOTO Primăria Sectorului 3

Parcul Titan din Capitală va avea o sală de spectacole, în ciuda nemulţumirilor stârnite în rândul celor care locuiesc în zonă şi care susţin că sala nu ar trebui construită pe spaţiul verde, întrucât „se distruge inutil“ o suprafaţă din parc. Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu par să ia în calcul nemulţumirile celor care locuiesc în zonă şi au prezentat deja machetele noii săli.

Sală de spectacole va avea o capacitate de 1.200 de locuri, fiind dedicată evenimentelor culturale. Noua construcţie se va întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi va avea parter şi alte două etaje, urmând să fie construită pe spaţiul verde, chiar la intrarea în Parcul Titan, lângă Liceul „Dante Aligheri“, spre disperarea celor care locuiesc în zonă.

Oamenii sunt revoltaţi că Primăria Sectorului 3 vrea să ridice o sală multifuncţională în parc şi spun că prin realizarea acesteia „se va distruge inutil spaţiul verde“.


Sala va fi construită la intrare de lângă Liceaul Dante Aligheri FOTO Primăria Sectorului 3

Sala, „îngropată“ într-un deal

Pentru realizarea sălii este necesară o investiţie de peste zece milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 90% de Compania Naţională de Investiţii, restul banilor venind de la bugetul local.

Acoperişul sălii va fi unul verde FOTO Primăria Sectorului 3

Pentru că în ultima vreme, „Prietenii Parcului IOR“ – un grup de iniţiativă care militează pentru păstrarea zonei verzi – au organizat mai multe proteste pentru a împiedica construirii sălii de spectacole,  reprezentanţii primăriei au anunţat că sala nu este o ameninţare pentru spaţiul verde din parc. Cu alte cuvinte, aceasta va fi „îngropată“ într-un deal, iar acoperişul şi partea din spate a clădirii vor fi căptuşite cu gazon.

Construcţia se întinde pe circa 3.000 de metri pătraţi FOTO Primăria Sectorului 3

„Pe timpul verii, terasa înierbată a clădirii va putea găzdui un teatru de vară şi proiecţii de film pentru circa 200 de spectatori, turnul de scenă funcţionând ca fundal de scenă şi suport pentru proiecţii în aer liber. În exterior, expresia arhitecturală va fi simplă, cu suprafeţe pline şi vitraj puternic la parter, cu o copertină amplă care va proteja publicul la intrarea şi ieşirea din clădire şi va umbri vitrajul orientat sudic şi va marca vizual intrarea. Foaierul dezvoltat pe mai multe niveluri, cu scări monumentale pentru public va fi luminat prin ferestre înalte verticale pe latura dinspre lac şi pe partea opusă acesteia, oferind perspective generoase din interior“, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Un sfert din Parcul IOR, retrocedat de Videanu

Cei care locuiesc în zonă susţin că le este teamă ca nu cumva parcul să se transforme într-un mare de beton, după ce în primăvara anului trecut, Primăria Sectorului 3 a instalat mai multe pancarte cu mesajul ”Zonă Retrocedată” pentru a indica faptul că aproximativ un sfert din parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, aparţine unui moştenitor care a revendicat terenul încă din 2005, când a fost retrocedat de Primăria Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările