FOTO TNB în haine noi: vezi aici primele imagini din culisele Teatrului Naţional Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin noile lucrări, Teatrul Naţional Bucureşti va căpăta din nou imaginea clădirii de pe vremea când purta „pălăria“ lui Caragiale. La finalul lucrărilor, imobilul va avea trei săli de spectacole noi. Lucrările se vor termina în iunie 2013.

„Adevărul“ a pătruns în culisele şantierului Teatrului Naţional Bucureşti. Clădirea, ce a adăpostit cele mai mari acte de teatru din ţară de-a lungul timpului, are 60.000 de metri pătraţi şi va fi readusă la stadiul în care era pe vremea lui Caragiale.

„Vom construi din nou acel element ce semnifica pălăria lui Caragiale pe faţada teatrului. Ea a fost demolată în 1983 la comanda lui Ceauşescu care a spus atunci că nu i se pare potrivită. Vom dărâma şi construcţia ce a fost ridicată tot atunci deasupra teatrului“, ne-a explicat şeful de şantier Cristian Stan. „Pălăria“ lui Caragiale va avea 110 metri şi va acoperi laturile nordică, vestică şi estică a teatrului.

Vezi aici primele imagini din şantierul TNB!

image

Lăptăria lui Enache, pe acoperiş!

Muncitorii firmei constructoare, Aedificia SRL, lucrau, ieri, la etajul cinci al clădirii. Încă nu au început lucrările de renovare a sălilor de spectacole, însă acestea vor fi mai multe decât până acum. „Vom face săli de spectacol în locul laboratorului de tâmplărie pentru că maşinile sunt foarte vechi şi oricum acum nu mai confecţionează obiectele de tâmplărie ei. Vom face sală şi în încăperile în care până acum actorii şi oamenii teatrului desenau decorurile pentru că acum le comandă. Oricum au depozite de decoruri multe. Îi vom spune Sala de Pictură! O altă sală nouă va fi Sala Scena. Oricum lucrăm cu tratamente fonoacustice“, ne-a mai explicat şeful de şantier.

Deşi se lucrează în toată clădirea, Teatrul Naţional Bucureşti are în permanenţă trei săli ce funcţionează, în care actorii vor juca pe parcursul lucrărilor. Conform proiectului, toate cafenelele din clădrea TNB vor fi desfiinţate. Acestea au fost deja în mare parte demolate. Va fi păstrată, însă, celebra „Lăptărie a lui Enache“. 

Amfiteatru în aer liber

Constructorii vor interveni şi la Sala Mare a teatrului unde vor reduce numărul de locuri întrucât sala a fost destabilizată după ce fostul dictator a cerut demolarea unor pereţi pentru lărgirea sălii. De la 1.150 de locuri, sala mare va avea 900 de locuri. Actorii TNB vor juca în clădirea plină de schele timp de aproximativ trei ani după cum figurează în proiect. Cea de a treia sală nouă ce va fi amenajată la TNB va fi amfiteatrul în aer liber. Acesta va fi situat chiar pe acoperişul clădirii şi va fi înconjurat de Lăptăria lui Enache. La parter clădirea TNB va fi deschisă 12 ore din zi publicului întrucât vor fi deschise aici 11 restaurante.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite