VIDEO FOTO Târgul Toamnei, în Parcul Tineretului: legume şi delicatese de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Toamnei se desfăşoară în sectorul 4, până duminică. FOTOGRAFII Dinu Boboc
Târgul Toamnei se desfăşoară în sectorul 4, până duminică. FOTOGRAFII Dinu Boboc

Mici, bere, cârnaţi, muzică populară, antichităţi, fum, gălăgie, aglomeraţie, legume şi fructe ieftine. Târgul Toamnei, ajuns la cea de-a patra ediţie, are loc în parcarea de lângă Palatul Copiilor din Capitală, în perioada 13 – 23 septembrie.

Mici la doi lei, bere la trei lei, must la cinci lei, program artistic patru ore pe zi, legume şi fructe vândute de către producători, la preţuri aproape identice cu cele de anul trecut. Asta îi aşteaptă pe bucureşteni în Parcul Tineretului din Capitală, până la sfârşitul săptămânii.

„Numărul comercianţilor este mai mare în acest an, circa 90 faţă de 70 în 2011. Numărul vizitatorilor, în primele zile, este asemănător cu cel de la ultima ediţie, dar cumpărătorii par mai puţini”, susţine unul dintre organizatori.

Legume pentru murături

Potrivit vânzătorilor, târgul organizat de Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4 are mai puţini cumpărători decât în primele zile ale ediţiei din 2011. O spun chiar vânzătorii.

„Nu mai are lumea bani. Este păcat, ediţia din acest an este mai bine organizată decât celelalte, sunt mai mulţi comercianţi. Marfa este mai multă şi mai bună, dar preţurile au rămas cele de anul trecut”, susţine o vânzătoare.

Majoritatea legumelor şi fructelor, precum roşii, vinete, ardei, gogoşari, castraveţi, varză, struguri, mere, costă în jur de 2,5 – 3 lei pe kilogram.

Mezelurile şi brânzeturile sunt însă mai scumpe, preţul variind între 15 lei şi 90 lei pe kilogram.



Mulţi dintre vizitatori cumpără legume pentru a-şi pune murăturile. „Este mai ieftin sa-mi cumpăr eu legumele şi să fac murături pentru la iarnă decât să cumpăr din comerţ. Plus că sunt sigur că scap de conservanţi şi că voi avea produse naturale”, explică un cumpărător care tocmai îşi luase un sac cu pepeni roşii mici, buni de pus la murat.


Bunătăţi tradiţionale

Pe lângă bere şi clasicele băuturi răcoritoare şi ape minerale, vizitatorii pot degusta must făcut pe loc de către producător, dulciuri tradiţionale, clătite, „Kürtős kalács”, miere. Pasionaţii de produse artizanale pot găsi căciuli de blană, oale, veste, papuci din blană, obiecte decorative.

Printre produsele tradiţionale pe care le puteţi găsi până duminică la Târgul Toamnei din sectorul 4, se numără gogoşile cu brânză, ceapă şi mărar sau pastrama cu fasole şi ciolan la ceaun. Pentru cei care vor să încerce ceva neconvenţional există dulceaţa de păpădie, dulceaţă de ardei iute sau o multitudine de feluri de brânză.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite