FOTO Protest al taximetriştilor la Otopeni. Călătorii nu mai pot comanda taxiuri de la aparatele din aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Otopeni, „cuibul“ taximetriştilor ilegali

Taximetriştii care operează curse de la Aeroportul Otopeni au iniţiat un protest inedit. Ei au pus afişe pe aparatele de la care călătorii pot comanda taxiuri, spunând că au decis unilateral oprirea terminalelor.

„Doamnelor şi domnilor, vă informăm că unele companii de taxi au decis unilateral oprirea terminalelor de comandă taxi din aeroport. Regretăm situaţia creată şi recomandăm clienţilor să utilizeze taxiurile autorizate care aşteaptă în staţia din faţa terminalului. Tariful maxim este de 3,50 lei/km”, arată afişele lipite pe aparate.

Problema a apărut încă de vineri, când cele zece companii de taxi care trimiteau maşini pe baza comenzilor de la automate au refuzat să mai facă acest lucru în semn de protest faţă de ceea ce ei acuză a fi concurenţă neloială.

protest taxi otopeni

FOTO Sori Ţigăeru

Decizia este o formă de protest faţă de cei care fac transport neautorizat de persoane şi a taximetrelor din Ilfov care funcţionează în Bucureşti, susţin reprezentanţii COTAR, citaţi de Digi24. Firmele cer modificarea legii taximetriei care acum nu îi sancţionează pe cei care fac ocazional transport de persoane sau fac taximetrie ilegal.

protest taxi otopeni

FOTO Sori Ţigăeru

„N-am forţat pe nimeni. Se ştie foarte bine că în fiecare an am făcut proteste pentru această ordonanţă. În fond, eliminarea sintagmelor ÎN MOD REPETAT şi ÎN MOD PERMANENT nu este dorită numai de noi. Este dorită chiar şi de organele abilitate ale statului. De către cei care fac control în trafic”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Conducerea aeroportului îi îndeamnă pe călători să folosească taximetrele care sunt parcate în faţa terminalelor.

„Cert este că pasagerii au în continuare la dispoziţie taxiuri. Varianta cea mai folosită este cea cu preluarea taxiului din staţie, din faţa terminalului. Toate autoturismele taxi şi cele care vin în faţa terminalului, dar şi cele care vin la comandă, sunt verificate. În ceea ce priveşte aplicaţiile de tip UBER, nu avem nicio posibilitate de a le identifica, cu atât mai puţin de a le interzice accesul în zona aeroportului”, spune Valentin Iordache, reprezentant al Aeroportului Otopeni.

Protestele taximetriştilor vor continua şi în următoarele zile.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite