FOTO Patronul unei cafenele din Capitală protestează faţă de „instituţiile inapte ale statului“ plantând roşii şi porumb pe bulevard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul a durat patru zile FOTO Marian Iliescu
Protestul a durat patru zile FOTO Marian Iliescu

Cătălin Berenghi, patronul cafenelei Krishna Caffe, îi acuză pe cei care se ocupă de asfaltarea străzilor că îi distrug afacerea. Bărbatul spune că aleea din faţa cafenelei a fost distrusă de autorităţi şi nu a mai fost refăcută nici până astăzi, motiv pentru care a decis să protesteze inedit: a plantat roşii, porumb, mentă şi ardei chiar la intrarea în cafenea.

Patronul celebrei cafenele de pe Bulevardul Mihai Kogălniceanu spune că a decis să protesteze şi să atragă atenţia celor care se ocupă cu amenajarea şi întreţinerea străzilor din Bucureşti. Berenghi susţine că motivul este cât se poate de simplu: îşi pierde clienţii din cauza faptului că trotuarul din faţa cafenelei este în reparaţii de multă vreme.

„Acum o lună şi jumătate au început să decoperteze aici. Cine ştie când urmează să termine?“, povesteşte supărat bărbatul. Şi spune că asfaltul nu este singura problemă care îi distruge afacerea. De mai multe ori a rămas fără curent electric, iar acest lucru nu face nimic altceva decât să îi îndepărteze pe clienţii cafenelei pe care o are de opt ani.

„Săptămâna trecută am rămas fără lumină de cinci ori şi am avut şi probleme cu apa şi canalizarea. Adio domnişoare cu toc pentru că nu pot merge pe trotuarul ăsta“, spune nemulţumit bucureşteanul care a plantat pe trotuar roşii, căpşuni, mentă şi porumb.

Ineditul protest a costat 1.000 de euro

Pentru amenajarea grădinii din faţa cafenelei, Cătălin Berenghi spune că a plătit în jur de 700- 1.000 de euro, dar urmează ca o parte din investiţie să ajungă la o mănăstire. „O să donez gazonul la Schitul Măgureanu, pentru că oamenii ăia au nevoie de iarbă, de flori“, a ţinut patronul să precizeze.

catalin berenghi

Cătălin Berenghi spune că va merge mai departe cu aceste acţiuni FOTO Marian Iliescu

De asemenea, acesta a povestit că a obţinut autorizaţie pentru organizarea ineditului protest pentru patru zile, iar astăzi, la ora 18.00, autotizaţia a expirat. În ceea ce priveşte planurile de viitor, bărbatul povesteşte că nu o să se oprească aici şi că va merge mai departe în lupta cu autorităţile.

„E doar începutul. O să înfiinţez un grup de atitudine civică“, a mai spus Berenghi.

Primăria Capitalei răspunde: Firma de construcţii va fi sancţionată

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Generale spun că firma responsabilă cu lucrările din această zonă va fi sancţionată. „Firma de construcţii care execută lucrări în zona Mihail Kogălniceanu va fi sancţionata de Administraţia Străzilor Bucureşti, prin aplicarea de penalităţi la plata facturii pentru depăşirea termenului de execuţie a lucrării“, se arată într-un răspuns solicitat de reporterii „Adevărul“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite