FOTO Mii de taxiuri din Capitală au intrat în campania „Drumul public este al tuturor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meridian Taxi este prima firmă care a decis să se alăture campaniei „Drumul public este al tuturor“, care încurajează siguranţa circulaţiei rutiere. Peste 1.500 de maşini care aparţin companiei poartă, de ieri, stickere pe care este imprimat mesajul „Atenţie la biciclişti!“.

Campaniei de creştere a siguranţei rutiere „Drumul public este al tuturor“ a fost iniţiată de Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternarnativ în România (OPTAR) şi Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti (CBB), care au semnat un parteneriat cu compania Meridian Taxi.

Marian Ivan, reprezentantul OPTAR, a declarat că această colaborare are ca scop atenţionarea călătorilor cu privire la riscurile deschiderii imprudente a portierei. Astfel, cele peste 1.500 de maşini ale companiei de taximetrie vor avea pe portierele din spate autocolante cu mesajul „Atenţie la biciclişti!“.

„În România, legislaţia rutiera nu pune accent pe siguranţa categoriilor vulnerabile de participanţi la trafic: pietonii şi bicicliştii. De aceea, acest parteneriat este important pentru mesajul pe care vrem să-l transmitem: ne dorim mai multă siguranţă pe străzi. Iar colaborarea cu firma Meridian Taxi face dovada faptului că, de multe ori, astfel de măsuri se pot aplica simplu, prin bunavoinţa şi prin înţelegerea problemelor celorlalţi“, a ţinut să precizeze Ivan.

image

În campanie au intrat peste 1.500 de maşini FOTO OPTAR

Lucian Marin, directorul executiv al companiei Meridian Taxi, a declarat că a ales să se implice în această campanie pentru a ajuta la conştientizarea pericolelor la care sunt expuşi participanţii la trafic. De asemenea, acesta a mai spus că pentru Meridian Taxi creşterea siguranţei rutiere reprezintă o necesitate.

RATB, următoarea ţintă a OPTAR

Iniţiatorii campaniei „Drumul public este al tuturor“ au anunţat că vor să includă în campanie şi mijloacele de transport în comun din Capitală. Astfel, spun ei, dacă reprezentanţii RATB sunt de acord să ia parte la această iniţiativă, în Bucureşti ar putea exista mult mai puţine accidente rutiere, iar încurajarea transportului în comun ar fi printre cele mai importante avantaje.

Pe aceeaşi temă:

„Drumuri verzi în Bucureşti“, proiectul propus pentru Capitală. PMB: E greu să faci un protocol dacă nu e ceva concret

Cetăţenii pot afla, în sfârşit, numele celor vinovaţi de recepţionarea ilegală a pistelor din Bucureşti !

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite