FOTO Lucrările de la Arcul de Triumf, gata în martie 2015. Primăria Capitalei vrea să construiască şi un pasaj subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în urmă cu câteva luni au început lucrările de consolidare şi reabilitare la Arcul de Triumf şi Casa Cesianu din Capitală, vineri, reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat că după ce se vor încheia, cele două monumente vor atrage mii de turişti, devenind atracţii importante în oraş. De asemenea, pe sub Arcul de Triumf va fi construit un pasaj cu patru intrări, iar monumentul va fi gata în martie 2015.

Arcul de Triumf din Capitală a intrat din luna ianuaria a acestui an într-un amplu proces de restaurare, consolidare şi conservare. Lucrările, spun reprezentanţii municipalităţii, sunt realizate cu ajutorul fondurilor obţinute prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, având o valoare totală de 30.461.626, 92 de lei.  Din această sumă, 19.534.718,59 de lei sunt fonduri nerambursabile, în timp ce din bugetul de stat au fost alocaţi 8.475.402,65 de lei, iar alţi 2.451.505,69 de lei reprezintă cofinanţarea Primăriei Capitalei.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat că lucrările de consolidare şi conservare de la Arcul de Triumf era o necesitate, pentru că monumentul se degradase foarte mult din cauza trecerii timpului, dar şi a traficului intens din zonă.

image

Arcul de Triumf din Capitală va fi consolidat FOTO David Muntean

De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor se doreşte introducerea monumentului istoric în circuitul public şi turistic. Cu alte cuvinte, Arcul de Triumf nu va mai fi deschis doar o singură zi pe an, turiştii putând să îl viziteze mult mai des. Pentru că nu se poate transforma în muzeu, reprezentanţii primăriei spun că în monument vor fi organizate mai multe expoziţii temporare.

Pasaj cu patru intrări şi zeci de mii de turişti

Pentru ca monumentul să fie în siguranţă, în timpul lucărilor de consolidare se va lucra şi la baza acestuia, acolo unde vor fi aplicaţi izolatori antiseismici şi izolatori, aşa cum s-a aplicat şi în timpul lucărilor de la vechiul sediu al Primăriei Capitalei de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

image

Bogdan Hreapcă, directorul de Investiţii al Primăriei Capitalei FOTO David Muntean

Directorul de Investiţii al Primăriei Municipiului Bucureşti, Bogdan Hreapcă, a declarat că din planurile municipalităţii face parte şi construirea unui pasaj subteran cu patru intrări, care să uşureze traversarea zonei către Arcul de Triumf.

Totodată, imediat după ce lucrările se vor încheia, municipalitatea estimează că numărul turiştilor va creşte cu 6% în primii cinci ani de la deschidere.

Pe aceeaşi temă:

Vechiul sediu al Primăriei Capitalei, consolidat încât să reziste unui cutremur cu magnitudinea de peste 9 grade Richter

Începe renovarea Arcului de Triumf. Lucrările costă peste 30 de milioane de lei

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite