FOTO Drumul Crucii a fost reconstituit în Capitală. Mântuitorul a fost răstignit în Parcul Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacrimi, sânge, suliţe şi o porţie vie de istorie chiar în Centrul Vechi al Capitalei. Artistul Daniel Leş a refăcut „Drumul Crucii”, marţi seară, atunci când bucureştenii au venit să asiste la un spectacol dur şi impresionant. După un traseu de circa o oră, Mântuitorul Iisus Hristos, interpretat de Leş, a fost răstignit chiar în Parcul Cişmigiu din Bucureşti.

În Săptămâna Patimilor, bucureştenii s-au adunat marţi seară să asiste la un spectacol de-a dreptul tulburător. Artistul Daniel Leş a jucat rolul lui Hristos şi s-a lăsat biciuit, scuipat şi tras de păr pentru a reproduce o scenă veche de mii de ani: răstignirea Mântuitorului.

Biciuit în faţa Hanului lui Manuc

În picioarele goale, cu ochii senini şi vizibil emoţionat de scenele care urmau să fie reproduse, Leş a apărut în faţa a câteva sute de oameni adunaţi în Centrul Vechi al Capitalei. Au urmat minute bune în care s-au reprodus scene în care artistul a fost scuipat, trântit cu putere pe caldarâmul din Centrul Istoric şi tras de păr.

image

Daniel Leş, artistul care a reinterpretat Drumul Crucii FOTO David Muntean

Rănile adânci, aproape reale, pe chipul lui, iar sângele fals care îi curgea pe cămaşa subţire pe care o purta te duceau cu gândul la chinurile groaznice ale Mântuitorului. După reprezentanţia din Centrul Vechi, alaiul a pornit spre Parcul Cişmigiu. Iisus, interpretat de Leş, a cărat după el crucea pe care urma să fie răstingnit,fiind înconjurat cu suliţe.

image

Evenimentul a debutat în Centrul Vechi FOTO David Muntean

După circa o oră, mulţimea în frunte cu artistul au ajuns în parc, acolo unde s-a jucat o nouă scenă în care Mântuitorul a fost bătut şi umilit. După asta, artistul care îl interpreta pe Mântuitor a fost răstignit pe cruce.

Lacrimi şi emoţie

Oamenii care au asistat la răstignirea din Parcul Cişmigiu au plecat acasă cu lacrimi în ochi şi profund emoţionaţi de întreaga scenă care tocmai se încheiase. „A fost cu adevărat tulburător. Toată scena asta a fost de-a dreptul profundă, emoţionantă”, a spus una dintre bucureştencele care au participat la întreaga procesiune.

image

Răstignirea a fost cel mai emoţionant moment al evenimetului FOTO David Muntean

În proiectul „Drumul Crucii“ au fost implicate 70 de persoane, iar prin acestă reprezentaţie se doreţte atragerea atenţiei asupra Paştelui. De asemenea, reprezentanţii proiectului spun că şi-au propus să le reamintească bucureştenilor despre evenimentele petrecute în urmă cu 2.000 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite