FOTO De unde ne cumpărăm bradul de Crăciun anul acesta. Pieţele sunt pline de brazi aduşi din străinătate. Cât costă pomii crescuţi în ghiveci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare de aproape două săptămâni, iar pieţele din Capitală sunt pline ochi de brazi care îşi aşteaptă cumpărătorii. Preţul brazilor porneşte de la 50 de lei şi poate ajunge până la 350 de lei în funcţie de mărime şi de origine.

Până pe 24 decembrie, în Bucureşti sunt deschise zece expoziţii de brazi, organizate de Silva Group România, de unde cei interesaţi îşi pot alege pomul pe care şi-l doresc. Brazii pot fi cumpăraţi, printre altele, şi din Noua Piaţă Obor (cea mai mare expoziţie de brazi în aer liber din Europa de Est), Bulevardul Floreasca, Mega depozitul Voluntari, Kaufland Mihai Bravu, Bulevardul Basarabia, Piaţa Alba Iulia, Băneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni şi Macromall Braşov, după cum se arată într-un comunicat al companiei.

Toţi pomii expuşi provin din pepinierele private ale partenerilor autohtoni şi din străinătate (tăiaţi sau cu rădăcină) şi se încadrează între un metru şi şapte metri înălţime (pomi tăiaţi) şi 0,6 - 4 metri (pomi cu rădăcină).

Vizitatorii vor putea alege între speciile de brad nobil Abies Nobilis, brazii caucazieni Abies Nordmanniana, Argintiii  Picea Pungens Glauca, precum şi brazii de provenienţă autohtonă  Abies Alba  (bradul românesc).

Preţurile variază şi pornesc de 59 de lei, ajungând până la 350 de lei. „Sunt brazi la 59, 69, 79 de lei. Aceştia sunt brazii de apartament, însă avem brazi care pot ajunge şi la peste 300 de lei“, menţionează Ovidiu Neacşu, directorul comercial al Silva Group România.

Brazi crescuţi în ghiveci de şase ani

De asemenea, cei care vor să plece acasă cu un brad natural pe care să nu-l arunce după sărbători pot alege să cumpere un brad crescut în ghiveci. Spre exemplu, pentru un brad crescut în ghivici cu o înălţime de 60 de centimetri costă 125 de lei, unul de 80 de centimetri costă 150 de lei, în timp ce pentru un brad de un metru, care a stat şase ani în ghiveci, cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar 200 de lei.

În acest moment, în cele zece expoziţii de brazi organizate în Capitală de Silva Group România se află 6.000 de brazi care provin din Ungaria Austria sau Danemarca.

Brazii româneşti sunt mai ieftini

Lângă staţia de metrou Nicolae Grigorescu, un comerciant şi-a expus brazii româneşti. Bărbatul susţine că cei care vor să cumpere un brad de Crăciun trebuie să scoată din buzunar cel puţin 50 de lei, însă preţul diferă şi este negociabil în funcţie de cât este de înalt şi des bradul.

La câţiva paşi de acesta un alt comerciant a expus zeci de brazi din Olanda. Aceştia sunt mai scunzi, însă sunt mai scumpi decât brazii româneşti, preţul pentru un singur exemplar pornind de la 70 lei şi putând să ajungă la puţin peste 100 de lei.

Pe aceeaşi temă:

De luni, vin brazii în pieţe. Silva Group deschide în Bucureşti şapte expoziţii cu vânzare de pomi de Crăciun, la preţuri între 60 şi 300 de lei

Brazi de Crăciun în forme surprinzătoare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite