FOTO Bucureştenii s-au bătut pe cărţile oferite gratuit. Oamenii au plecat acasă cu plasele încărcate cu volume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii s-au înghesuit miercuri seară, de Ziua Mondială a Cărţii, să prindă volumele oferite gratuit de Editura Litera. O bună parte dintre cei prezenţi la eveniment au plecat acasă cu sacoşile încărcate de volume şi au călcat în picioare garoafele aşezate cu grijă pe cărţi.

La ora 18.00, în Piaţa Universităţii din Capitală s-a dat startul la adunat cărţi. Cu mic cu mare, bucureştenii s-au îghesuit şi s-au împins pentru a pătrunde în ţarcul plin cu cărţi amenajat în centrul Capitalei. Cel care a rupt panglica evenimentul a fost un bărbat în vârstă care a venit înarmat cu două pungi în care a înghesuit zeci de cărţi.

Organizatorii evenimentului Noaptea cărţilor deschise au decis ca pe lângă cele 10.000 de volume oferite gratuit să pună şi flori, însă cele mai multe dintre acestea au fost călcate în picioare de oamenii dornici să îşi umple sacoşile şi să plece acasă.

"Nu am prins nicio carte pentru că am fost aici, în spatele gardului, dar am luat câteva garoafe de pe jos şi câteva semne de carte. Poate anul viitor va fi o organizare mai bună", a spus o bucureşteancă prezentă la eveniment.

Deşi cărţile erau împrejmuite cu garduri din fier, cei prezenţi la eveniment nu au ţinut cont de acest aspect şi le-au dărâmat ca să ajungă la volumele aşezate pe trotuarul din Piaţa Universităţii.

Bătaie pentru cărţi

Cei care au decis să ia parte la eveniment au o adevărată luptă pentru cărţi, s-au împins şi s-au certat pe volume, doar pentru a pleca cu una dintre cărţile preferate acasă. Abia după ce toate cărţile au fost luate, bucureştenii care au stâns mai multe volume la fel s-au oprit să facă schimb cu cei care aveau alte cărţi.

Volumele oferite gratuit fac parte din colecţiile consacrate ale editurii Litera: "Biblioteca pentru toţi copiii", "Bestseller internaţional", "Biblioteca pentru toţi", "Mari interpreţi de jazz şi blues", "Mari Compozitori", "Biografii", "Cronica ilustrată a omenirii", "Alma - Iubiri de poveste" etc.

„Ne dorim să încurajăm lectura cu orice ocazie şi în orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod şi cel mai frumos este acela de a dărui o carte. De Ziua Mondială a Cărţii dăruim 10.000 de volume şi sperăm ca ele să ajungă în bibliotecile a 10.000 de cititori pasionaţi“, a declarat Marin Vidraşcu, director executiv al editurii Litera.

Dar, cititorii pasionaţi au fost mult mai puţini dacă ţinem de cont de faptul că o parte dintre cei prezenţi la eveniment au plecat acasă cu câteva pungi pline de cărţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite