FOTO Cum arată Calea Victoriei la câteva luni după ce lucrările ar fi trebuit să fie gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea Victoriei se află în ample lucrările de modernizare FOTO Marian Iliescu
Calea Victoriei se află în ample lucrările de modernizare FOTO Marian Iliescu

Calea Victoriei, una dintre cele mai cunoscute artere din Capitală, a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare , iar lucrările ar fi trebuit să se închie în luna august, după cum au anunţat reprezentanţii municipalităţii la debutul lucrărilor. Termenul lucrărilor a fost amânat din pricina faptului că firma care se ocupă de execuţia proiectului a intrat în insolvenţă.

Lucrările pe Calea Victoriei au debutat în luna februarie a acestui an şi potrivit primului termen dat de reprezentanţii Primăriei Capitalei, acestea ar fi trebuit să fie gata la începutul lunii august. Cu toate acestea, în acest moment lucrările nu sunt încă gata, pentru că firma Tehnologica Radion – cea responsabilă cu execuţia lucrărilor – a intrat în insolvenţă, şantierul rămânând deschis şi acum.

Calea Victoriei, zonă de promenadă

Primăria Capitalei plănuieşte să diminueze capacitatea de circulaţie pentru maşini de pe Calea Victoriei şi să lărgească zona destinată pietonilor şi transportului alternativ.

calea victoriei FOTO MI

Prin urmare, pe o mare porţiune din Calea Victoriei vor rămâne doar două benzi de circulaţie, restul spaţiului recuperat fiind transformat în piste de biciclete şi în spaţii pietonale. „Doar în intersecţiile în care avem nevoie de mărirea capacităţii pentru viraje stânga-dreapta vor exista trei-patru benzi“, explica Ion Dedu.

calea victoriei FOTO MI

Totodată, după încheierea lucrărilor, vor exista două piste de biciclete, câte una pentru fiecare sens şi vor fi amplasate pe aceeaşi parte a carosabilului, între carosabil şi trotuar. „Zonele pietonale, trotuarele, vor deservi la desfăşurarea unor activităţi comerciale specifice unei zone istorice – vorbim despre cea mai veche stradă din Bucureşti“, povestea directorul.În ceea ce priveşte costurile, întregul proiect se ridică la circa 8,7 milioane de lei.

calea victoriei FOTO MI

De asemenea, în weekend-uri, spune Sorin Oprescu, traficul rutier va fi închis, iar zona va fi deschisă pentru cei care vor să se plimbe pe celebra arteră din Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Bucureşti, oraşul şantierelor întârziate

Lipscani, „cartierul“ din vechiul Bucureşti care nu dormea niciodată

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite